Hlavní obsah

Vozíčkář Jiří Flekna představí na výstavě v Mnichově Hradišti svůj kreslený humor

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. října od 14 hodin se mohou zájemci těšit na zahájení výstavy kresleného humoru Jiřího Flekny v Kině Mnichovo Hradiště.

Foto: Petr Novák

Jiří Flekna na vernisáži své výstavy v prosinci 2009 v Bakově nad Jizerou. Vlevo je známý kreslíř Petr Urban.

Článek

Jiří Flekna z Bakova nad Jizerou je po těžkém úrazu páteře již více než třicet let upoutaný na invalidní vozík. Kreslené vtipy začal tvořit v roce 1984 a publikoval je i v řadě časopisů. Má za sebou rovněž mnoho výstav v různých místech ČR. Na výstavě v Kině Mnichovo Hradiště představí výběr toho nejlepšího z let 2000–2013.

Hostem vernisáže bude herec Václav Knop. Dále čeká návštěvníky pěvecké vystoupení Jakuba Kazdy a další zajímavý program. Kromě vtipů bude na vernisáži možnost zakoupení kalendáře kresleného humoru Jiřího Flekny na rok 2014.

Výtěžek z výstavy bude věnován na poskytování terénních sociálních služeb Spokojeného domova.

Výstava je jednou z aktivit Spokojeného domova v rámci celostátního Týdne sociálních služeb, pořádaného Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám