Hlavní obsah

Volejbaloví junioři zvítězili i ve druhém kvalifikačním utkání

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká reprezentace juniorů, která hraje ve Žďáru nad Sázavou svůj kvalifikační turnaj, vyhrála i druhý zápas.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Tentokrát junioři uspěli proti týmu Estonska (3:1 na sety), který o den dřív překvapivě potrápil favorita ze Španělska. Základní sestava České republiky byla: Bartoš na nahrávce, Finger na univerzálu, Šulista a Kuchař na smeči a Patočka se Zajíčkem na bloku. Na liberu byl jistotou Pondělíček. Hráče hnala za výborným výkonem plná hala fanoušků.

V zápase si nahrávač Bartoš výborně rozehrál svého nejlepšího smečaře Fingera, který ve všech setech na Estonce platil. V první setu se lehce ujali čeští volejbalisté vedení 9:4. A to si udržovali takřka po celou dobu setu. I přesto, že v koncovce Estonci zdramatizovali, kapitán Zajíček zablokoval a o prvním setu bylo rozhodnuto. Stav 25:17 byl jasně pro Česko.

Ve druhém i ve třetím setu se na začátku lépe vedlo Estoncům. Při prvním technickém oddechovém času vždy o bod, nebo o dva vedli. Rozdíl v obou setech byl jediný. Ve druhém setu se českému týmu dařilo na útoku, v třetím už tolik ne. Druhý set odtáhli Finger na útoku a Zajíček s Patočkou na servisu. Ve druhém setu se do hry dostal i odchovanec z Vysočiny Matěj Uchytil. Druhý set dopadl 25:16 ve prospěch Česka.

Ve třetím byli Estonci lepším týmem. Trojstřídání Bédiho za Bartoše, Uchytika za Kuchaře a Krause za Šulistu rozvířilo české klidné vody. I tak se ale nepodařilo českému týmu otočit vývoj třetího setu, který nakonec tým prohrál 23:25.

Ve čtvrtém setu byla sestava se změnou oproti základní sestavě. Na hřišti zůstal Uchytil. Bartoš i Šulista se do hry vrátili zpět. Začátek se Čechům povedl. Uchytil a Patočka bodovali na servisu, Finger se po slabším třetím setu, opět rozehrál na útoku a smečoval výborně. A šestibodový náskok byl na světě. Díky koncentrované hře v poli, kterou vedl na liberu hrající Pondělíček a díky výborným útokům všech hráčů narostl nakonec náskok i nad desetibodovou hranici. Poslední bod zápasu byl blok českého týmu. Čtvrtý set a zápas skončil stavem 25:13 pro domácí českou reprezentaci.

Po celou dobu zápasu na podání vynikal Vojtěch Patočka. Na útoku byl jasnou jedničkou Finger. Zápasu kvalitu přidala i výborná atmosféra, kterou fanoušci ve Žďáře vytvořili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám