Hlavní obsah

Volejbalová remíza Světlé s Humpolcem

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský přebor žen ve volejbalu začal pro tým ze Světlé nad Sázavou až v sobotu 20. října. A to zápasem v Humpolci.

Foto: Helena Štrosová

Loňská sestava děvčat ze Světlé nad Sázavou

Článek

Krajský přebor I. třídy žen se letošní rok změnil. Díky velkému počtu týmů (12) jsou týmy rozděleny do dvou skupin. TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou je zařazen ve skupině západ společně s Humpolcem, Havlíčkovým Brodem, Pelhřimovem, Přibyslaví a Ždírcem nad Doubravou.

Světelské volejbalistky změnily sestavu oproti loňským ročníkům. Změny popsala kapitánka Helena Štrosová: "Do našeho týmu se vrátily hráčky Alena a Markéta Výborná, Veronika Horní, z Havlíčkova Brodu přišla na hostování Petra Nyklová. Naopak do Havlíčkova Brodu odešla Marie Benešová a do extraligy žen Brna se vrátila Věra Marešová."

TJ Jiskra Humpolec - TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou 1:3 (-20, -25, 23, -20), 3:0 (19, 15, 13)

V prvním zápase bylo vidět, že světelský tým v tomto složení hrál poprvé, z čehož plynulo hodně chyb. Světlá se musela vypořádat s absencemi blokařek, Marešová i Benešová, které hrály na bloku, totiž Světlou opustily. Hlavní blokařkou v tomto zápase byla Pinkasová, druhou blokařku velice zodpovědně zastoupila Nyklová, která ač je smečařka, se role blokařky zhostila na výbornou.

Zápas byl velmi vyrovnaný. V jeho průběhu se ale na stranu Světlé přiklonila smůla a smečařka Hana Štrosová si zvrtla kotník, do konce setu jí nahradila Dagmar Mlsnová. Světelačky přesto první zápas zvítězily 3:1 a radovaly se z prvního vítězství této sezony.

Do druhého zápasu přišly změny ve světelské sestavě. Na nahrávce vystřídala Alenu Výbornou Hana Hanychová z Okrouhlice, na smeči vystřídala zraněnou Hanu Štrosovou Veronika Horní, na post univerzála se posunula Dagmar Mlsnová.

První set začali hostující hráčky opět vedením. Bohužel se ale v koncovce prvního setu zranila další hráčka – Veronika Horní, která si podvrkla koleno a musela tedy odstoupit ze hry. "Ještě štěstí, že tento zápas jsme nehrály s liberem, jak tomu bylo v minulém zápase, jinak bychom musely ze zápasu odstoupit pro neúplný tým. Od této doby se nám přestalo dařit, na družstvo jakoby spadla nějaká deka a nebyly jsme schopné přijmout, položit balón," popsala momenty od zranění Horní kapitánka Štrosová. I toto zranění bylo možnou příčinou jasné prohry 0:3.

Sestava Světlé nad Sázavou: Helena Štrosová, Hana Štrosová, Romana Pinkasová, Petra Nyklová, Alena Výborná, Hana Hanychová, Veronika Horní, Dagmar Mlsnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám