Hlavní obsah

Volejbalistky Havlíčkova Brodu zažily nejlepší druholigovou sezónu

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově složený tým volejbalistek Havlíčkova Brodu po návratu do 2. ligy zažil nejlepší sezónu v historii klubu.

Foto: Michaela Poláková

Havlíčkobrodský tým

Článek

Skupinu B, kterou hraje Havlíčkův Brod, vyhrál VK Hronov. Druhou příčku obsadil tým TJ Bohemians Praha. Tým kolem kapitánky Elišky Poubové měl sice horší vstup do sezóny, ale vše dohnal výborným finišem. Nakonec obsadil třetí pozici.

Poslední zápas Havlíčkův Brod hrál v domácím prostředí proti týmu Náchoda. V obou zápasech bylo vidět, že Havlíčkův Brod je na třetí pozici zaslouženě. V první zápase sice Náchod ještě měl nějaké šance a odehrál výborný zápas. I tak si z prvního zápasu Brod odnesl výhru, a to 3:1 (21, 24, -17, 19).

Odpolední zápas přinesl jednoznačnější výhru volejbalistek Havlíčkova Brodu.  A to výsledkem 3:0 (17, 20, 16).

Po celou sezónu hrála stabilně smečařka Markéta Jenčová a libero Veronika Pešková. Obě jsou velkými talenty a rozhodně příslibem do dalších let. Nahrávačsky tým výborně vedla kapitánka Eliška Poubová, která ukázala, že zkušenosti z extraligy žen využije na 100 procent.

Pochvalu zaslouží i zbytek týmu. Především mladé hráčky, některé z nich věkem ještě juniorky, Eva Kohoutová, Lenka Brečková, Sabina Laláková nebo Zuzana Báčová. Tento mladý tým doplnily zkušenější hráčky jako Lenka Juklová, Lucie Lepešková, Dana Dohnalová nebo na druhou část sezóny příchozí Zuzana Matějková. Týmu také v některých zápasech pomohla univerzálka extraligového týmu VK KP Brno Veronika Šnellyová.

Velké poděkování si zaslouží jistě i trenéři a funkcionáři Havlíčkova Brodu, především Zdeněk Prodělal a Pavel Dohnal. Havlíčkův Brod se jistě bude snažit, aby tato pohádková sezóna měla pokračování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám