Hlavní obsah

Volejbalistky Havlíčkova Brodu jsou příjemným překvapením

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druholigovým volejbalistkám Havlíčkova Brodu se v letošním ročník druhé volejbalové ligy daří a opět jsou na výsluní.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Havlíčkův Brod hraje skupinu B, kterou vede s pouhými třemi prohrami tým z Hronova. Druhým týmem je VŠTJ Stavební fakulta Praha se čtyřmi prohrami a s pěti prohrami je na třetí pozici právě Havlíčkův Brod. Na začátku to ale vypadalo, že hráčky z Vysočiny budou mít velké problémy soutěž udržet.

Mladý tým kolem kapitánky Elišky Poubové v prvním dvojzápase s Bohemians Praha na body nedosáhl. První výhra přišla v zápase proti Hlincovce, pouze v tie-breaku. Nejtěžší soupeř přišel v dalším kole. Stavební fakulta z Prahy havlíčkobrodské hráčky takřka rozprášila. Broďačky si zlepšily náladu v dalším kole, kdy rozjely svou výherní mašinu.

Mladá Boleslav, Pardubice, vedoucí Hronov. To byly týmy, které Havlíčkův Brod dokázal suverénně porazit. Až tým Žižkova B s celkem Havlíčkova Brodu na zápasy remizoval. Poté ale opět děvčata z Brodu nastartovala motory a Hradec Králové i Náchod neměl proti precizní hře Brodu šanci.

V Novém roce budou Broďačky obhajovat svou třetí pozici v prvním odvetném kole. To se bude konat 12. ledna, kdy do Havlíčkova Brodu přijede tým Bohemians Praha. Další víkend pojede tým z Vysočiny na Hlincovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám