Hlavní obsah

Volejbalistka Andrea Kossányiová: Klubové cíle se v letošní sezóně podařilo splnit

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nejlepších hráček českého volejbalu je talentovaná reprezentantka národního týmu a hráčka úřadujícího volejbalového mistra z Prostějova Andrea Kossányiová. Dvacetiletá rodačka z Příbrami v rozhovoru hodnotí uplynulou sezónu i prozrazuje svoje volejbalové sny.

Foto: archiv A. Kossányiové

Andrea Kossányiová

Článek

Jak byste zhodnotila uplynulou sezónu?

Uplynulá sezóna nebyla až tak dobrá jako ta předminulá, ale co se týče klubových úspěchů, tak jsme vše splnili, dokonce jsme postoupili i v rámci Champions ligy do dalšího kola. Vyhráli jsme titul i pohár, takže po klubové stránce výborně.

Byla to vaše nejúspěšnější sezóna?

Myslím, že nejúspěšnější sezóna byla ta sezóna předtím, tudíž sezóna 2012/2013, když jsem přišla do Prostějova a i přes zranění se mi dařilo lépe než v téhle, ale jak říkám, klubové cíle byly splněny v obou dvou sezónách.

Užila jste si vůbec nějakou dovolenou?

Zatím moc dovolené nebylo, skončila sezóna a byly dva týdny volno. První týden patřil oslavám v Prostějově a druhý týden jsem strávila s našimi v rodné Příbrami. Potom byl již nájezd na "repre" na Kladno, kde začala příprava, která trvala i s kvalifikací.

Máte nějaké nabídky, které byste zvažovala?

Je mi teprve 20 let, tak nemám kam spěchat, ale kdyby přišla nějaká, která se neodmítá, tak bych neváhala. Nabídky jsem měla i mám, ale mám kontrakt s Prostějovem ještě na rok.

Jakou ligu máte vysněnou?

Moje vysněná liga je asi italská A1, nebo turecká - a asi i ruská a polská, ale ve volejbale je víc dobrých soutěží.

Přes svůj nízký věk jste již stálou členkou reprezentace. Co to pro vás znamená?

Je to čest být v tak mladém věku v seniorské reprezentaci, moc si toho vážím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám