Hlavní obsah

Vlasta Korec, Eva Decastelo, Jaroslav Šmíd a Karel Zima. Tváře, které oživily komedie Divadla Artur

Novinky, Jan Zavřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální zájezdové Divadlo Artur rozšířilo řady svých herců o další známé tváře. Vlasta Korec, Eva Decastelo a Jaroslav Šmíd jsou novými posilami, které oživily divácky velmi oblíbené komedie na jevištích po celé České republice.

Foto: Jan Zavřel

Můžu k tobě v nové sestavě

Článek

Profesionální zájezdové Divadlo Artur je seskupení oblíbených českých hereček a herců kolem principála Jindry Kriegela. Primárně se divadlo zaměřuje na komedie, ale v posledních několika letech už má v repertoáru svoje nesmazatelné místo komorní hra o lidské duši a její cestě za poznáním, Sto let v očistci. S představeními divadla Artur se diváci mohou setkat na jevištích velkých měst a vesniček, na nádvořích hradů, v zábavních areálech atp.

Tak jako každé divadlo, má i divadlo Artur své stabilní známé tváře, které neodmyslitelně ztělesňují své postavy a tváře, které v různých rolích alternují. Mezi takzvané herecké stálice patří Kristýna Podzimková, Pavlína Mourková, Bořek Slezáček, Marcel Rošetzký, Václav Upír Krejčí, Genny Ciatti, Kateřina Petrová a také Lucie Linhartová.

Rok 2016 se nesl ve znamení oživení herecké sestavy. Každé divadlo potřebuje jednou za čas novou krev, a když se tato potřeba spojila s plánem obohatit repertoár o nové hry, nebylo jiné cesty, než začít s námluvami. Dobrá věc se podařila a diváci se již v loňském roce mohli na jevišti setkat s Jaroslavem Šmídem, Evou Decastelo a nově také s Vlastou Korcem a Karlem Zimou. 

Tyto čtyři tváře jsou velkou posilou a v programu divadla mohou diváci již dnes zjistit, že se s nimi v roce 2017 mohou potkat například v Praze, Brně, Pardubicích, Bruntále, ve Dvoře Králové a mnoha dalších městech. V nabídce jsou oblíbené Svaté neřesti, Kdo se bojí postele, Tři v háji, Hledám milence zn.: spěchá, Můžu k tobě a Sto let v očistci.

Komedie divadla Artur jsou často odrazem dnešní doby. To je také jeden z důvodů, proč jsou u diváků tolik oblíbené a proč se Artur do většiny měst vrací již několik let.

Reklama

Výběr článků

Načítám