Hlavní obsah

Vítkovice hostily závody mladých orientačních běžců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V chladném a deštivém počastí uspořádali členové oddílu lepus.cz za přispění Ostravské tělovýchovné unie a Moravskoslezského kraje Krajské finále Přeboru škol 2019 v orientačním běhu. Závody se konaly v industriální oblasti v Dolních Vítkovicích v Ostravě ve středu 15. května.

Foto: Roman Olša

Krajské finále v orientačním běhu v Ostravě . Dolní Vítkovice. Start.

Článek

Krajskému finále v orientačním běhu předcházely okresní postupové závody v Havířově - okres Karviná, v Třinci - okres Frýdek-Místek a v Ostravě. Na Krajské finále Přeboru škol se dále přihlásily základní a střední školy z Opavy a Bruntálu.

Celkem se v krásném industriálním prostředí bývalé šachty Hlubina, koksoven a vysokých pecí sešlo patnáct družstev ze základních a středních škol. Počasí bylo květnové jak má být. Pršelo a spodních vod přibývalo. Bylo chladno, a tak již předem rodiče dohlédli na správné oblečení. Pořadatelé pro 234 závodníků připravili vyhřátý sál u Kavárny Maryčka v blízkosti tajemné kašny Duch Hlubiny.

Odstartovalo se v 10.00 hodin. Deset minut před desátou přestalo pršet. Byl svěží vzduch, větřík foukal a v Dolních Vítkovicích se začali prohánět mladí orientační běžci s mapou v měřítku 1:4000 s jednoduchým názvem - DOV.

Cíl byl 30 metrů od shromaždiště. Po doběhu závodnici odevzdali mapu a zkontrolovali si předběžné výsledky. Vše probíhalo perfektně. Závodníkům i jejich učitelům se závod líbil. Ve 12 hodin, kdy již doběhli do cíle téměř všichni závodníci, začalo opět vydatně pršet.

Pořadatelé vyhlásili výsledky. Nejlepším jednotlivcům prvního stupně základních školy 4.- 5. tříd, druhého stupně základní školy 6.- 9. tříd a studentům středních škol předali originální dřevěné medaile, originální diplomy a drobné ceny. Nejlepší družstva obdržela poháry.

Výsledky:

Vítězné poháry vybojovali žákyně a žáci kategorie D5 + H5:ZŠ a MŠ Srbská z Ostravy, z kategorie D7 + H7 +D 9 + H9 zvítězilo družstvo ZŠ Englišova z Opavy a postupuje na Celostátního finále do Brna.

Z kategorie středních škol DS + HS zvítězili studentky a studenti Mendelova gymnázia Opava před gymnáziem Fr. Hajdy z Ostravy. Oba týmy pojedou Moravskoslezský kraj reprezentovat na Celostátní finále Přeboru škol 2019 do Brna. Závody se konají 5. června.

Výsledky jednotlivců - vítězové:

D 5 (4.- 5. třídy): Tereza Štětínská, ZŠ Srbská 8:58

H 5 (4.-5. třídy): Gallo Ondřej, ZŠ Englišova Opava 7:31

D 7 (6.-7. třídy): Gallo Natálie, ZŠ Englišova Opava 7:42

H 7 (6.-7. třídy): Byrtus Jakub, ZŠ Zátopkových Třinec 7:51

D 9  (8.-9. třídy): Rybková Vendula, ZŠ Zátopkových Třinec 9:12

H 9  (8.-9. třídy): Bičánek Jan, Gymnázium Komenského Třinec 7:10

DS (1.-4.ročník): Pachmanová Bára, Mendelovo gymnázium Opava 11:40

HS (1.-4.ročník): Valík Adam, Mendelovo gymnázium Opava 8:44

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám