Hlavní obsah

Vítězům kadaňského fotbalového turnaje předá poháry maxipes Fík

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí fotbalisté budou moci oslavit v Kadani Den dětí s maxipsem Fíkem, a ještě přitom získat pěkný pohár do své sbírky. Místa na turnaji jsou ještě volná.

Foto: Václav Vlasák

Maxipes Fík se chystá poosmé přivítat v Kadani malé fotbalisty.

Článek

FK Tatran Kadaň letos pořádá již 8. ročník fotbalového turnaje O pohár maxipsa Fíka pro nejmenší fotbalisty. Turnaj se odehraje 1. a 2. června v Kadani na umělém povrchu a hlavní travnaté ploše fotbalového klubu.

Mužstva budou soutěžit ve třech věkových kategoriích podle data narození: 2002 a mladší, 2004 a 2005. V každé kategorii bude startovat maximálně 12 týmů. Prezentace přihlášených mužstev bude v sobotu 1. června od 8.00 do 8.30 hodin.

V loňském roce se se turnaje zúčastnilo 36 mužstev z celé České republiky. Atrakcí turnaje je postava maxipsa Fíka, který v tu dobu slaví v Kadani svoje narozeniny, a i na ty je připraven kulturní program. Proto v sobotu po odehrání základních skupin bude možnost navštívit připravený program na počest maxipsa Fíka, který se koná na nábřežní promenádě u řeky Ohře. I tato slavnost láká na turnaj mladé fotbalisty. S Fíkem se ale určitě setkají při závěrečném vyhodnocení.

Řada týmů jezdí na turnaj do Kadaně pravidelně. Jak uvedl Václav Kocík, metodik mládeže FK Tatran Kadaň, v současné době jsou volná místa ještě ve všech kategoriích. Kdo by měl o start na turnaji zájem, může se obrátit přímo na něj na telefon: 602850937 nebo 725513130, kde zájemcům podá mu více informací. „Rádi v Kadani přivítáme nové účastníky, kteří by turnaj jistě oživili. Pro ty, kteří přijedou z větší dálky, můžeme zajistit rezervaci ubytování,“ dodal k pozvánce Václav Kocík.

Co se týká samotného fotbalového turnaje, určitě je důležitá výše startovného. Startovné je 1300 Kč za jeden tým. V případě přihlášení týmů dvou ročníků pak 2200 Kč (2 x 1100 Kč), za tři ročníky 2700 Kč (3 x 900Kč). Zálohu polovinu startovného je potřeba poslat nejpozději 20. května na účet FK Tatran Kadaň č. ú. 2166970217/0100 KB pobočka Kadaň, do zprávy pro příjemce napsat jméno týmu, za který je záloha posílána. Ročníky 2002 a ml. budou hrát na dvou hřištích napříč (polovina), ročníky 2004 a 2005 budou mít rozděleno hřiště podle pravidel FAČR. Hrací doba: r. 2002 a ml. 1 x 25 min., 2004 a 2005 2 x 10min. Počet hráčů v poli 5+1.

V sobotu se odehrají zápasy v základních skupinách - v každém ročníku dvě skupiny po 6 týmech. Z každé skupiny postupují první tři týmy do nedělní finálové o konečné 1.-6. místo (vzájemné zápasy postupujících se započítávají). Čtvrtí až šestí si v neděli zahrají ve skupině útěchy o konečné 7.-12. místo, zápasy ze základní skupiny se započítávají. Poháry budou připraveny pro všechny týmy, dále ceny pro nejlepšího brankáře, střelce a hráče turnaje. Sladkosti také pro všechny. Občerstvení bude po dobu trvání celého turnaje v areálu FK Tatran Kadaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám