Hlavní obsah

Vítězné náměstí v Praze-Dejvicích se promění v Latinskou Ameriku

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Merkádo, trhy s bohatou nabídkou exotických pokrmů, nápojů a výrobků a doprovodným hudebním a tanečním programem představí ve čtvrtek 1. října na Vítězném náměstí v Praze-Dejvicích na třicet prodejců, nabízejících výhradně zboží ze zemí Karibiku a Střední a Jižní Ameriky. Těšit se můžete na i workshopy, výstavu, taneční vystoupení či lekce tance.

Foto: Martina Kaňáková

Merkádo se uskuteční 1. října.

Článek

Návštěvníci si budou moci odnést domů řadu pochutin, které k Latinské Americe neodmyslitelně patří; od kávy, kakaa přes exotické ovoce až po jihoamerická vína a koření. Také budou mít možnost zakoupit si originální bižuterii či bytové doplňky, které ručně vyrábí indiánské komunity z Mexika či Peru. 

Těšit se můžete na pokrmy připravované podle původních receptur z Argentiny, Brazílie, Kolumbie, Venezuely, Kostariky, Mexika, Panamy či Peru. Latinoameričané žijící v České republice, je připraví přímo před vašima očima. Mimo to se představí se řada vybraných restaurací, které se zaměřují na latinskoamerickou kuchyni.

V rámci doprovodného programu se uskuteční workshop vaření či výstava mexických lidových řemesel. O taneční vystoupení se postará skupina Salsa4water, která nabídne i workshop salsy a bachaty, hudební složku zajistí DJ s přehlídkou latinskoamerických rytmů a mnoho dalších interpretů.

První podzimní vydání Merkáda bude navíc obohaceno o soutěžní výstavu fotografií z Latinské Ameriky pro širokou veřejnost, těšte se také na argentinské tango v živém provedení uprostřed náměstí. Po celou dobu konání akce bude na "Kulaťáku" stát klavír, na který mimo jiné zazní La Platské rytmy; zatančit si zde budete moci stejně jako na proslulém předměstí Buenos Aires.

Akci Merkádo – Latinská Amerika v Dejvicích pořádá spolek Merkado, z. s. pod vedením studentky Iberoamerikanistiky Martiny Kaňákové, ve spolupráci s Městskou částí Praha 6 a za podpory velvyslanectví Peru, Mexika, Argentiny, Brazílie a Chile.

MERKÁDO - Latinská Amerika na Kulaťáku: 1. 10. 2015, 9:00 - 19:00 

Reklama

Výběr článků

Načítám