Hlavní obsah

Vítězky Českého poháru, házenkářky Sokola Poruby, tentokrát na Most nestačily

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 8. ledna se střetli dva rivalové z finále Českého poháru v házené žen. Zatímco v Jindřichově Hradci ve finále zvítězily hráčky DHC Sokola Poruba a odvezly si vítězný pohár, v domácím prostředí se jim odveta nepodařila. Zvítězily hráčky DHK Baník Most v poměru 28:23.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 8.1.2017 Házená žen. DHC Sokol Poruba : DHK Baník Most 23:28.

Článek

V neděli večer natěšené publikum v ostravské hale SAREZA povzbuzovalo od samého začátku hráčky Poruby a tím jim v domácím prostředí i poděkovali za zisk Českého poháru v házené žen pro rok 2016/2017. Nedělní zápas byl pokračováním v utkáních Interligy v házené žen.

Obě družstva se na utkání v Ostravě samozřejmě těšila, obě chtěla zvítězit. Hráčky Baníku Most měly přece jen větší motivaci. Kdo by nechtěl porazit čerstvé vítězky Českého poháru?

První branku daly hráčky Poruby. Most kontroval a v šesté minutě se dostal do vedení 4:3. Hráčky Sokola Poruba byly v situaci, kdy neustále dotahovaly i pětigólový náskok Mostu. První půlku vyhrál Baník Most rozdílem dvou branek 14:12.

Druhou polovinu utkání zahájila obě družstva razantně, ale patnáctou branku daly hráčky Mostu. V brance dominovaly obě brankářky. Na straně hostí Dominka Müllnerová a v ostravské brance Markéta Doláková.

Naděje pro Ostravanky svitla ve 48. minutě, kdy byl stav nerozhodný 21:21. Vše tedy začínalo znovu. V dalším boji rozhodovaly nervy a opět brankářky. Nervy lépe udržely v klidu hráčky Mostu. Od 52. do 55. minuty zvýšily stav na 28:23 a takový poměr zůstal až do konce utkání.

Utkání vedli rozhodčí Marek Bečička a Tomáš Bubeníček.

V družstvu DHK Baníku Most byla nejlepší brankářka Dominila Müllnerová. Nejvíce branek nastřílela Markéta Jeřábková, která ostravskou branku zatížila 8krát. Jí v útoku sekundovala Simona Szarková, která dala 7 branek. Tým vedl trenér Peter Dávid.

V družstvu DHC Sokol Poruba byla opět nejlepší Markéta Doláková. Leona Šviráková dala 6 branek a jejímu střeleckému výkonu se přiblížily pouze Eva Minarčíková a Alica Kostelná. Družstvo vedl trenér Peter Olšovský.

„Myslím, že jsme byly trošku svázané tím předchozím výsledkem, hlavně v prvním poločase, kdy jsme udělaly spoustu chyb. Měly jsme nepřipravenou střelu, nebo ne tak umístěnou, jak bychom chtěly. Bohužel to nevyšlo. Ve druhém poločase jsme pořád dotahovaly. Sice jsme vyrovnaly, ale skóre se nám nepodařilo převrátit na naší stranu. Dnes to prostě nebylo dobré,” řekl k utkání Markéta Doláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám