Hlavní obsah

Vítej, zlatý hattricku, skandoval vítězný tým na Poháru plzeňské trojky

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu proběhl tradiční futsalový turnaj o Pohár plzeňské trojky. Po osmé hodině ranní se začalo v areálu na Slavii VŠ scházet v hloučcích kolem stovky lidí s taškami. Začalo se tušit, co se bude dělat. Boj všech dvanácti týmů o mistra městského obvodu Plzeň 3 mohl začít.

Foto: Michael Sinkule

Ceny pro vítěze

Článek

V devět hodin byl výkopem turnaj zahájen a ve hře bylo vidět mnoho kvalitních kombinačních i individuálních akcí. Na turnaji byla mužstva The Wankers, Legendary Amigos, FC Fotbalisti, No Fear, Tým Jaroslava Kordy, STB, Křídla Sovětů, Czech Made, FC RS, Seš-Lost, Bylo nás pět a Oranjes. Všechna mužstva měla slušnou kvalitu a tváře, která nejsou v regionálním futsale neznámá.

V základních skupinách boj o body nikdo nevzdával a kolem 14. hodiny již turnaj znal postupující. Ze skupiny A jasně na prvním místě postoupil tým Legendary Amigos, který měl sestavu převážně z juniorky Indossu. Název tým nesl díky Amigos baru, který podpořil tento turnaj několika cenami.

Na druhém místě No Fear, ve skupině převážně ukazoval sílu ve hře s brankářem v poli. Dalšími postupujícími ze skupiny A byla mužstva FC Fotbalisti a The Wankers. S turnajem nerozloučil tým STB a Tým Jaroslava Kordy. 

Ve skupině B byl na prvním místě Czech Made s velmi nabitou sestavou. Na druhém FC RS. Největší favorit turnaje Křídla Sovětů skončil až na třetím postupovém místě. Křídla přišla na turnaj s upravenou, ale kvalitní sestavou složenou s dvou týmů Do Dna a FK Lochotín (hrající v APF). Na čtvrtém postupovém místě bylo Oranjes. Turnaj opustila mužstva Bylo nás pět a Seš-Lost.

Ve čtvrtfinále FC RS porazil FC Fotbalisti 2:1, Křídla Sovětů porazila No Fear 3:0, Amigos porazil Oranjes 5:2 a Czech Made porazil Wankers.

Semifinále bylo asi tím nejnapínavějším na celém turnaji. Amigos vs. FC RS a také Czech Made vs. Křídla Sovětů skončila v základní hrací době stejnou remízou 2:2 a přišla na řadu série penalt.

Nakonec se z postupu do finále těšila mužstva FC RS a Křídla Sovětů. V zápase o třetí místo Czech Made porazil Amigos. Ve finále Křídla prohrávala, ale nakonec utkání otočila a potřetí za sebou tento turnaj vyhrála.

Naši patroni turnaje Václav Šimánek a Aleš Hess předávali ceny těm nejlepším. Nejlepším hráčem turnaje se stal Petr Porada z týmu FC RS. Nejlepšího brankáře obhájil z minulého roku Jiří Halml z týmu FC Fotbalisti. Cenu Jardy Kordy předávanou lidem co hrají srdcem převzal Petr Repka z týmu Czech Made. Cenu dostal za to, že ve svých padesáti letech hraje stále aktivně futsal. A tím se stal nejstarším hráčem turnaje. Křídla Sovětů na konci převzala veškeré ceny a putovní pohár. Ten týmu již zůstane, jelikož dokázat třikrát za sebou vyhrát tento turnaj znamená, že od příští sezóny s novým putovním pohárem.

Na závěr Václav Šimánek, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví popřál všem zúčastněným, aby se jim vyhýbala zranění a mohli nadále svůj oblíbený sport provozovat.

Velká zábava poté začala nejen při cestě s vítězem městskou hromadnou dopravou. Ta největší párty se rozjela až v Amigos baru, kde připlula loď. A jak několikrát proběhlo skandování „už připlouvá loď John B“ a další hlášky typu „Vítej, zlatý hattricku“.

Reklama

Výběr článků

Načítám