Hlavní obsah

Vinobraní v Praze 4 nabídne ochutnávky přes 200 druhů vín a první burčák

Novinky, Adam Klofáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávané Kunratické Vinobraní se uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. září v areálu Kunratické tvrze. Na návštěvníky čeká první burčák a ochutnávky více než 200 druhů vín. Akce začíná v pátek od 17.00 a trvá do sobotní půlnoci.

Foto: Adam Klofáč

Kunratické Vinobraní

Článek

Oslavou prvního burčáku začne akce s názvem Kunratické Vinobraní. Akce je dvoudenní. Začíná v pátek 23. září od 17.00 hod a trvá přes celou sobotu (od 10.00 do půlnoci).

Na akci budete mít možnost ochutnat více než 200 druhů vín Čech, Moravy a různých koutů světa. Například vína z Francie, Itálie, Gruzie, Kalifornie, JAR, Makedonie a spousty jiných zemí. Budete mít možnost ochutnat i první burčák, který se bude čepovat z 1. českého "burčákomatu". K vínu nesmí chybět bohaté občerstvení - sýry, salámky a speciality z grilu.

Program odstartuje v pátek povídáním o víně, jeho výrobě, zpracování a konečné fázi - degustaci. Potom prostřednictvím soutěže v degustaci vína poznáme nejlepšího degustátora. Dále je na programu cimbálová muzika až do pozdních hodin.

Sobota dopoledne bude patřit vystoupením různých tanečních a zábavných vystoupení. Představí se například Petr Nedvěd - písničky dětské až dědské, nebo orientální tanečnice. Nebude chybět ani tombola, jak dětská tak dospělácká.

Celý den bude pro dámy připraven tanečník - Lukáš Chmelík ze skupiny Dance4ladies, který je učitel latinskoamerických tanců. V pozdních hodinách začne Disco - hudba z 80. let. Disco ukončí Noční Fireshow a vše vrcholí letním kinem (film Občanský průkaz). Celou sobotu moderuje Jiří Pomeje.

Tradiční stánkový prodej, dětská výtvarná a textilní dílnička pro vaše ratolesti zde bude po oba dny.

Na Kunratické Vinobraní můžete přijít v pátek 23. září a sobotu 24. září do areálu Kunratické tvrze na adrese Golčova 1, Praha 4. Více informací na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám