Hlavní obsah

Vinaři si mohou nechat nalahvovat svatomartinská vína na moderní plnící lince

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 30. října mohou vinaři využít možnosti plnění mladých vín v areálu společnosti BS Vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích. Po individuální domluvě může být mobilní plnicí linka přistavena také přímo v konkrétních vinařstvích.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Specifická služba zahrnuje v rámci procesu lahvování také mikrobiální filtraci, sterilizaci lahví, vakuové naplnění až po uzavření lahve vybraným uzávěrem a označení lahve etiketou.

Miloš Balga, jednatel firmy BS vinařské potřeby uvedl: „I v tomto roce přinášíme vinařům servis potřebný pro správné plnění Svatomartinského vína do lahví. Díky moderní plnící lince zajišťujeme kompletní proces až po etiketování.“ Minimální objem šarže, které lze takto naplnit, je 400 litrů vína.

Další sezonní službu, kterou BS vinařské potřeby každým rokem poskytují, představují laboratorní rozbory Svatomartinských vín. Analyzován je obsahu alkoholu, cukru, titrovatelných kyselin a oxidu siřičitého. Tyto analýzy z akreditované laboratoře tvoří povinný krok pro přihlášení vín k hodnocení, respektive k udělení známky "Svatomartinské 2017".

Termíny pro dodání vzorků spolu s analýzami jsou 20. 10. a 27. 10. do 12 hodin. Hodnocení pak bude probíhat v termínech 25. 10. a 31. 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám