Hlavní obsah

Veselka zahraje v Pohoří u Dobrušky herci a spisovateli Miloni Čepelkovi k narozeninám

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloň Čepelka, zakládající člen Divadla Járy Cimrmana, oslaví ve své rodné obci v Pohoří u Dobrušky své 80. narozeniny ve společnosti nejen svých spolurodáků, ale také dechové hudby Veselka Ladislava Kubeše. Kdo tedy chce, může přijít 28. srpna do přírodního kulturního střediska v Pohoří u Dobrušky a popřát mu k jeho významnému životnímu jubileu, nebo si jen tak si poslechnout příjemné písničky v podání jednoho z našich nejlepších dechových orchestrů.

Foto: Jana Melicharová

Veselka Ladislava Kubeše

Článek

„Herec, textař a básník Miloň Čepelka je asi naším nejslavnějším rodákem, který má stále rád svůj rodný kraj, do kterého se pravidelně vrací,“ řekl starosta obce Pohoří u Dobrušky Zděněk Krafka.

„A protože jsme se rozhodli, že budeme pravidelně pořádat prázdninové dechové koncerty, nebránilo nic tomu, aby se k nám pomyslně vrátil i Miloň Čepelka. Právě on píše texty převážně pro dechovou hudbu,” dodal Krafka.

Od roku 2009 každý rok jezdí do Pohoří pražský dechový orchestr Veselka Ladislava Kubeše, pro který právě Miloň Čepelka hodně píše. „Když to jde, jezdí sem k nám do Pohoří a sám koncert moderuje,“ dodal Krafka.

Letošní již osmá návštěva dechové hudby Veselka v Pohoří u Dobrušky bude slavnostnější. Její „dvorní“ textař společně s ní oslaví mezi svými rodáky své 80. narozeniny. Miloň Čepelka se v této malebné obci pod Orlickými horami narodil 23. září 1936 a osud ho odtud zavál až do Prahy, kde společně se svými přáteli spoluzaložil Divadlo Járy Cimrmana. Ale divadlo není jeho jedinou tvůrčí láskou. Tou je i poezie, knižně mu vyšlo několik básnických sbírek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám