Hlavní obsah

Velká voda „pokřtila“ kadaňské nábřeží

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká voda pro obyvatele Kadaně neznamenala přímé ohrožení, i když některým způsobila komplikace.

Foto: Václav Vlasák
Článek

V době, kdy hladina hladina Ohře v Kadani kulminovala, stala se „atrakcí“ pro obyvatele města, kteří se na hrozící živel přicházeli podívat. Využívali přitom i budované Nábřeží maxipsa Fíka, které by mělo být dokončeno v letošním roce.

Voda v královském městě nezpůsobila podle prvních informací opravdu vážné škody, i když pro některé lidi znamenala komplikace. Například Ohře zaplavila přístupovou cestu do zahrádkářské kolonie v Želině. Zaplavena byla i část budované nábřežní promenády. „Pokřtěna“ byla také jedna z již hotových atrakcí v podobě lodi.

Od pátku 14. ledna monitorovala stoupající hladinu také městská policie. „Hladinu strážníci sledovali jak vizuálně, tak jsme využili i jednu z bezpečnostních kamer, které hlídaly kontrolní bod na řece. Díky tomu jsem měli dobrý přehled o tom, jak hladina řeky stoupá,“ řekl nám Jindřich Drozd, ředitel Městské policie v Kadani. Některá místa strážníci pro veřejnost z důvodu bezpečnosti raději uzavřeli.

Související témata:

Výběr článků

Načítám