Hlavní obsah

Velká koňská show v Ředhošti

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. dubna se na Výstavišti vesničky Ředhošť konal již čtvrtý ročník Koňské show věnované všem milovníkům westernu a hlavně koní.

Foto: Jiří Růzha

Taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice

Článek

Úderem jedenácté hodiny zahájili moderátoři klaun Kristyán a Kateřina Coufalová z ranče 3V Třebušín bohatý kulturní program.

Po chladném týdnu bylo sluníčko jako balzám na duši a krásného počasí využilo na 800 návštěvníků. Postupně se jim představily taneční skupiny Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, Bílý zajíc z Libochovic a dámská hudební skupina Od plotny skok z Litoměřic.

Hudbu a tanec pravidelně střídaly ukázky z drezury koní, kterou předvedli zkušení „koňáci“ Pepa Jaromiš, Milan Maťátko, Vendula Šponarová a Marta Moravcová. Jednalo se o ukázky od pravidelné denní práce s koňmi, až po uměleckou drezuru na špičkové úrovni. Veliký potlesk sklidila Indiánka se svojí drezurou a jezdec Pony expresu s ukázkami práce s bičem a jízdy na koni. K vidění byly také koně ze stáje minihorse a dvojspřežení WPB.

Návštěvníci si mohli zakoupit výrobky týkající se doplňků pro koně, pro jezdce a další výrobky od sladkostí až po keramiku vyráběnou klienty DÚSP Čížkovice. Pro děti pak byl připraven skákací hrad, houpačky, trampolína a mohli s svést na koních. Příjemné bylo občerstvení s možností posezení přímo před jevištěm s muzikou. Kdo přišel, ten se určitě nenudil a našel si, co ho baví a zajímá.

Dovolujeme si proto pozvat na další akci, tentokráte pro milovníky country muziky a tance. V sobotu 21. května se na libochovickém náměstí koná 20. ročník Libochovické Brány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám