Hlavní obsah

Velikonoční zajíc v Ostravě-Hrabůvce těší děti a nabízí roušky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od minulého týdne byl na rondelu v městském obvodu Ostrava-Jih, Hrabůvce na místě, kde se konají tradiční novoroční ohňostroje, instalován velikonoční zajíc. Aby bylo učiněno zákonu zadost, má předpisovou roušku.

Foto: Josef Zajíc

Velikonoční zajíc těší dospělé i děti na rondelu již od minulého týdne.

Článek

Kromě tradičních ohňostrojů tu občany vítají atrakce, zejména pro děti, připomínající dny a období, na které si lidé vzpomínají.

Tak před vánočními svátky občané spatřili sobí rodinku a sáně, u kterých se mohli vyfotit. V únoru okolo sv. Valentýna potěšilo třímetrové červené srdce zamilované dvojice, pod kterým mohli polibkem stvrdit pokračující lásku či nechat na místě srdíčko se svými  monogramy.

Před velikonočními svátky byl městským obvodem Ostrava-Jih nainstalován, a to nejen na rondelu, ale také u kina Luna v Ostravě-Výškovicích, velikonoční zajíc. U třímetrového, bílého zajíce stojí o málo menší zlaté vejce a menší vajíčko v podobě židličky, na které se děti fotí.

V období škaredé středy, tedy 8. dubna, městský obvod Ostrava-Jih nechal nainstalovat u velikonočního zajíce také přístřešek, který nabízí lidem jako ochrannou zdravotní pomůcku látkové roušky.

„K tomuto kroku jsme dostali podnět od občanů. Ti nám psali, že když už je na rondelu tak krásný velikonoční zajíc dokumentující svoji rouškou, v jaké jsme situaci, mohl by bezplatně nabízet roušky občanům, kteří ještě nemají možnost si tuto pomůcku ochrany zdraví sehnat. To byl dobrý nápad. Pracovník Technických služeb Ostravy-Jih pan Helebrant vytvořil tento krásný přístřešek. Říkáme mu rouškovník. Roušky jsme obdrželi z centra PANT a další nám nabídli dobrovolníci. Všem, kteří nám pro potřebné roušky nabídli děkujeme, zároveň prosíme ty, kteří jich doma mají víc, aby zde roušku pro další potřebné lidi donesli,” sdělil při instalaci rouškovníku místostarosta městského obvodu Ostrava-Jih Zdeněk Hübner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám