Hlavní obsah

Velikonoční jarmark nabídne tradiční řemesla i regionální potraviny

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky v sobotu 31. března přivítají jaro velikonočním jarmarkem. Před Starou radnicí se bude odehrávat farmářský trh s nabídkou regionálních produktů a v kulturním domě bude probíhat jarmárek s velikonočními řemesly a výtvarnými dílnami.

Foto: archiv NS Klobučan

Velikonoční jarmárek

Článek

V pořadí již čtrnáctý Velikonoční jarmárek tradičních řemesel začne v 9 a potrvá až do 14 hodin, kdy jej vystřídá dětské odpoledne s folklórem. Akci připravilo Občanské sdružení Klobučan společně s Městem Valašské Klobouky.

„Sobotní jarmark bude věnován velikonoční tematice a tradicím, které se ke svátkům jara váží. V kulturním domě bude k vidění malování kraslic, pletení pomlázek, výroba dekorací a jarních vazeb, zdobení perníčků, zpracování ovčího rouna, práce dráteníků i řezbářů a mnoho dalšího. Návštěvníci si budou moci řadu technik sami vyzkoušet ve výtvarných dílnách,“ pozvala vedoucí souboru Klobučan Hana Tarabusová. Jak poznamenala, připraveno bude i stylové občerstvení, a to kyselice a frgály.

Jarmárek v sále doprovodí cimbálová muzika Klobučan a dětský soubor Prvosienka z Dubnice nad Váhom. Po 14. hodině se pak na pódiu vystřídají s velikonočními pásmy soubory Klobučánek, Slavičánek i Prvosienka a následovat bude dětský bál s výukou národopisných tanců, hrami a soutěžemi.

Vedle folklórní části mohou lidé zavítat i na velikonoční trh na náměstí. „K zakoupení zde budou regionální farmářské produkty jako sýry, zelenina, medovina či pekařské výrobky, ale také velikonoční a jarní zboží,“ sdělila k náplni trhu Radka Brtišová z městského úřadu. 

Velikonoční jarmárek tradičních řemesel je pořádán za využití benefičního výtěžku ze 20. ročníku Valašského mikulášského jarmeku. Návštěva řemeslníků a dětského souboru ze Slovenska se může uskutečnit díky prostředkům z mikroprojektu Příhraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám