Hlavní obsah

Velikonoční břízky kadaňské děti zdobily již podesáté

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podesáté Mírové náměstí v Kadani zdobí velikonoční břízky. Ozdobily je děti z kadaňských mateřských škol.

Foto: Václav Vlasák

Kadaňské náměstí během zdobení velikonočních břízek.

Článek

I když počasí ničím nepřipomínalo blížící se Velikonoce, ve středu 27. března ožilo Mírové náměstí v Kadani dětmi z mateřských škol. Přišly, aby tu podesáté ozdobily velikonoční břízky. Věšely na ně vajíčka, kuřátka, kytičky, včelky a další symboly Velikonoc a jara, které vyrobily spolu se svými učitelkami. Rozehřát se je snažil Josef Eis z Domu dětí a mládeže Šuplík, který jim pouštěl veselé písničky.

Zdobení velikonočních břízek tradičně uspořádala Mateřská škola Klásek. Ani tentokrát zde nechyběli dva „velikonoční zajíčci“, kteří přítomným krátce připomněli, proč se velikonoční stromky vlastně zdobí a jaké jsou velikonoční tradice. A také odměnili snaživé děti. Nechyběl ani doplňkový program.

A protože to byl jubilejní ročník, byl program o něco bohatší. Velkou atrakcí byla ovečka, kterou si děti mohly pohladit. Zahřát se je také snažilo divadlo Ondřej. A účastníci i kolemjdoucí mohli navštívit velikonoční jarmark, který připravila Základní a mateřská škola při nemocnici v Kadani.

Březový hájek doplňuje velký strom, který vyzdobila pořádající MŠ Klásek za pomoci Technických služeb Kadaň. Všem, kteří se na akci podíleli, patří poděkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám