Hlavní obsah

Velikonoce v Žatci ve znamení farmářských trhů

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22. a v sobotu 23. dubna se na náměstí Svobody v Žatci konaly Velikonoce a farmářské trhy s pestrým kulturním programem.

Foto: Jiří Růzha

Farmářské trhy na náměstí v Žatci

Článek

Velikonoční svátky jsou již tradičně vyplňovány různými akcemi, při nichž si lidé mohou nejenom nakoupit různé výrobky, ale i posedět a pobavit se. Nejinak tomu bylo tento víkend v Žatci, městu chmele. Své úsilí zde spojili pořadatelé, město Žatec, firma Slatr s. r. o. a Agentura Armiger, a připravili pro své občany a návštěvníky města pestrý program s možností nákupu přímo na náměstí Svobody.

Farmářské trhy nabídly svým zákazníkům čerstvé produkty z ekologických farem, kozí a ovčí sýry, čerstvá vejce, chlazené a uzené ryby, jablečné mošty, žatecké pivo, zelenou lékárnu, zeleninu a ovoce pouze od českých pěstitelů, sadbu zeleniny a květin a mnoho dalších výrobků a produktů, od keramiky po medovinu a pečené klobásky.

V kulturní části programu se představily folklorní soubor Sedmikvítek a soubor Malí Regrúti ze ZUŠ Žatec, taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, taneční skupina Bílý zajíc Libochovice. Vystoupil i hudební soubor Pel-mel ze ZUŠ Žatec a skupina Švejk-band z Plzně.

Diváci mohli shlédnout velmi pěkné ukázky z výcviku dravců ze Společnosti ochrany dravců a sov Merlin. Své umění předvedl i provazochodec a žonglér Rudy Harden. Děti se pak mohly projet na koni či si zasoutěžit v mnoha soutěžích, které pro ně připravil konferenciér Zdeněk Turek.

Kdo přišel, určitě si našel, co ho baví, a navíc jako vítaný bonus zažil dny plné překrásného jarního počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám