Hlavní obsah

Veletrh pracovních příležitostí umožnil setkání studentů a zaměstnavatelů

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První ročník veletrhu pracovních příležitostí s názvem Začni svou kariéru u nás se konal 20. listopadu na ostravské Ekonomické fakultě VŠB-TUO. Studenti se na něm setkali se zástupci společností Allianz pojišťovna, Ernst & Young, GE Money, KPMG, OKIN BPO, RWE a Raiffeisenbank.

Foto: Táňa Arťušenková

Hodně dotazů se podle Lindy Škubalové (vlevo) týkalo možností uplatnění v GE Money Bance během studia.

Článek

„Máme zájem, aby se naši absolventi co nejlépe uplatnili na trhu práce. Proto jsme se rozhodli uspořádat tento veletrh pracovních příležitostí, kde se zaměstnavatelé i studenti setkají a blíže poznají. Pokud bude letošní akce přínosná, určitě z ní uděláme tradici,“ řekla děkanka ostravské Ekonomické fakulty Dana Dluhošová.

Workshopů jednotlivých firem se zúčastnilo přes dvě stovky studentů. „S absolventy ostravské Ekonomické fakulty máme dlouholeté dobré zkušenosti. Každý rok jich přijímáme asi pět a jsou u nás stále zaměstnáni. Nabízíme práci v oblasti auditu, ale rovněž v daňovém poradenství v pobočkách v Ostravě, Brně i Praze,“ uvedla Tereza Kučerová z KPMG. Účastníci workshopu si také vyzkoušeli, jak vypadá výběrové řízení u této společnosti v praxi.

Rovněž Raiffeisenbank se účast na veletrhu pracovních příležitostí osvědčila. „Před dvěma lety jsme byli na ostravské Kariéře, kde jsme si vybrali kandidáty na různé pozice a jsme s nimi velmi spokojeni. Nyní chceme posluchačům mimo jiné poradit, jak efektivně napsat životopis, aby našli zaměstnání svých snů,“ uvedla Libuše Lukáčová ze společnosti Raiffeisenbank.

Její kolegyně Michaela  Tvardková, absolventka ostravské Ekonomické fakulty, se podělila o své zkušenosti z hledání práce. Výběrové řízení v této bance absolvovala den po promoci před necelými dvěma lety a se svým zaměstnáním je velmi spokojena.

„Zajímám se o audity, účetnictví. Diplom sice budu obhajovat až v příštím roce, ale veletrh práce na naší fakultě je pro mne hodně přínosný. Dověděla jsem se informace, které člověk z internetových stránek ani ze skript nevyčte,“ konstatovala studentka čtvrtého ročníku Pavla Dvorníková. 

Také studenti pátého ročníku Jan Šrom a Tomáš Černý se přišli seznámit s možnými zaměstnavateli. „Od prvního ročníku se chci uplatnit jako auditor. Rád bych pracoval pro některou z velkých firem. Dnes jsem měl možnost nakouknout pod pokličku KPMG i dalších,“ dodal Tomáš Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám