Hlavní obsah

Věčné mládí vám slíbí Mefisto aneb Divadlo Hybernia slaví

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Hybernia bude letos na podzim slavit 10. výročí od svého slavnostního otevření. Producent divadla se proto k této příležitosti rozhodl přijít s novým zpracováním klasického námětu ďáblovy nabídky ve výpravném muzikálu Mefisto, jehož premiéra je naplánovaná na dušičkový den 1. listopadu.

Foto: Archiv Muzikálu Mefisto

Z. Zelenka, J. Vojtek, F. Renč, D. Barták

Článek

Po staletí známý příběh o Faustovi, by měl být i v současnosti výstrahou, i když doba značně pokročila. Zdenek Zelenka, autor libreta k muzikálu řekl: „Děláme muzikál a tento žánr má svá pravidla, takže nejde o nějakou adaptaci či novou dramatizaci slavného Goethova díla Faust. Základní Faustovu volbu jsem se ve scénáři pokusil zpracovat tak, aby odpovídala požadavkům na současný moderní muzikál.“

Na muzikálu pracují samé známé osobnosti jako je Filip Renč (režisér), Daniel Barták (autor hudby), Daniel Dvořák (scénograf), Jan Růžička (kostýmní výtvarník), Leona Qaša Kvasnicová (choreografie), Boris Pralovszký (autor textů) a Michal Mückstein (výkonný producent). Není tedy divu, že se bude jednat o opravdu unikátní podívanou.

Filip Renč potvrdil, že se nejedná o tradiční podívanou. Půjde o velmi dynamické pojetí, které je prosté znaků hlubokého psychologického příběhu a temnoty. Půjde o zábavnou show o lásce, o touze po mládí, ale i o tom, jak se poprat se sebou i s vlastním osudem.

V tomto díle pojednávajícím o znovunalezení mládí je prý čest si zahrát a potvrzuje to celá řada herců. Mezi hlavní aktéry patří: Josef Vojtek, Jan Kříž, Petr Ryšavý, Karolína Gudasová, Iva Marešová, Markéta Procházková, Dita Hořínková, Tomáš Trapl, Jaromír Dulava, Michal Novotný, Zdeněk Izer, Hana Křížková, Renata Podlipská, Kristýna Daňhelová, Ladislav Korbel, Lukáš Kumpricht, Marco Salvadori, Andrea Holá, Lukáš Randák, Martin Pošta a další. 

Hlavní roli Mefista ztvární muzikály protřelý Josef Vojtek. Fausta v mladém těle Andreucia zahraje známý muzikálový herec Jan Kříž. Hospodskou ztvární Hana Křížková. Role Markétky. Byla svěřena čerstvé držitelce Ceny Thálie Karolíně Gudasové.

Související témata:

Výběr článků

Načítám