Hlavní obsah

Večerní spaní a soutěž mladých hasičů v Košťanech

Novinky, Jan Šaršoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník, a to již desátý, je úspěšně za námi. Sbor dobrovolných hasičů v Košťanech opět pro mladé hasiče připravil sobotní večerní spaní s programem a nedělní soutěž v požárním útoku. To vše proběhlo poslední červnový víkend od 24. do 25. června.

Foto: SDH Světec

poháry a medaile pro týmy

Článek

Příjezd přihlášených družstev na večerní akci byl naplánován od 17:00, a po svém „ubytování“ (postavení stanů apod.) v 19:00 začal naplánovaný program.

Nejprve bylo pro děti připraveno překvapení, o kterém věděli pouze vedoucí jednotlivých kolektivů a rodiče domácích závodníků. Jednalo se o vodní bitvu s balonky naplněnými vodou. Těch bylo necelých 1000. Ani takové množství ale dlouho nevydrželo. Děti se po balonkách vrhly tak rychle, že během 5 minut bylo po bitvě.

Následoval volný program, kde si děti mohly vypůjčit různé hry, míče, pálky nebo si vlézt do kádě s naplněnou vodou apod. Kolem deváté hodiny byl rozpálen oheň, kde si dětičky i dospělí opekli párky a následovala opět volná zábava, kdy jsme čekali až se setmí. Následovala totiž stezka odvahy!

Tentokrát na děti čekala strašidla, jako například vražedný klaun, různé zombie, muž s motorovou pilou apod. Po absolvování stezky dětičky za odměnu dostaly sušenku a poté měly večerku. Večerního spaní se zúčastnily Chabařovice, Lány, Osek a Košťany.

Druhý den od 10:00 byla pro mladé hasiče připravena soutěž v požárním útoku. Do soutěže se nejprve přihlásilo 35 týmů, ráno při přihlašování 3 týmy odpadly a jeden běžel mimo soutěž.

Před desátou hodinou byla soutěž zahájena nástupem. Po nástupu následovala porada vedoucích - zkrátila se doba přípravy na základně na 3 minuty a zvýšil počet vedoucích na základně, aby soutěž rychleji odbíhala.

Poté se na start postavila přípravka, následovala kategorie mladších, starších a jako poslední mimo soutěž běžel tým dorostu z Chabařovic. Po menších komplikacích na terčích (u dvou útoků) se nakonec podařilo dát vše do pořádku a soutěž dále pokračovala bez problémů. Po odběhnutí všech týmů následovalo vyhlášení jednotlivých kategorií včetně speciální kategorie - nejlepší proudař v každé věkové kategorii.

Výsledky naleznete na webu SDH Košťany - www.sdhkostany.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám