Hlavní obsah

Ve zlínském Zlatém jablku bude v neděli hledat medvídek kamaráda

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádková představení pro děti přináší již čtvrtým rokem radost nejen malým divákům, ale i jejich rodičům. Děti se každý měsíc aktivně baví u jiné loutkové pohádky, dospělí mohou využít volný čas třeba k nákupům. Letošní pohádkové neděle odstartuje 27. ledna představení Jak medvídek hledal kamaráda.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

První letošní divadelní pohádku přiveze do Zlatého jablka v neděli 27. ledna Divadlo AJKA. Příběh Jak medvídek hledal kamaráda, vypráví o medvídkovi, který vypadá jako obyčejná plyšová hračka, ale je to pořádný rošťák. Už od malička se mamince od rána do večera motal pod nohama. Všechno zvědavě okukoval, očichával a hlavně olizoval. Sotva trošku povyrostl, vydal se prozkoumat okolí a hlavně najít si kamaráda. O tom, že to není vždycky jednoduché, se přesvědčí děti již tuto neděli ve Zlatém jablku.  

„V letošním roce je repertoár pohádek rozšířen o další divadelní společnosti s řadou úplně nových příběhů, které děti ve Zlatém jablku dosud neměly možnost vidět,“ uvedl ředitel centra Jiří Kratochvíl.  

V nedělních pohádkách většinou vystupují „živí“ herci s různými typy loutek, které komunikují s dětmi, vtahují je do děje a nutí je aktivně se do představení zapojit. I ti nejmenší diváci tak mají příležitost rozvíjet svoji iniciativu, uplatnit svou fantazii a přímo se podílet na vývoji příběhu.  

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. (Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám