Hlavní obsah

Ve Zlíně se rozjíždí inspirativní projekt Piano

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tady nová talkshow s názvem Piano, která má za úkol ukázat, že i lidé z nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit. Díky Nadaci Tomáše Bati, firmě Fundchaser a moderátorovi Jiřímu Vedralovi si lze poslechnout příběhy normálních lidi s neobyčejným příběhem a třeba říct i ten váš.

Foto: Piano

Anna Randárová v talkshow Piano

Článek

Talkshow se konají v Baťově vile ve Zlíně a už uskutečněné díly jsou předtočené z července tohoto roku a jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Fundchaser. Pokud tvůrci talkshow zaznamenají divácký zájem, zorganizují také živá vysílání z Baťovy vily.

Cílem Piana je ukázat, že nemusíte být z velkého města, abyste dokázali velké věci. Vše záleží pouze na vaší představivosti, tvrdé práci a postoji k životu. Je na každém, jak se nechá inspirovat...

Název Piano je inspirovaný jak s nádherným pianem, které je v místnosti, kde probíhá natáčení, ale také jistou symbolikou. „Piano je v hudbě symbol pro tichost a naši hosté mají velice silný příběh a dobré projekty, ale v podstatě se o nich neví. Nechválí se, chovají se jako nic a nejsou nijak na očích a tím pádem jsou i oni sami jako piano – tiší, skromní, ale přesto velkolepí,“ vysvětluje otec myšlenky Martin Vítek

Prvním hostem Piana byla Nina Apolena Křemenová stojící za projektem pro středoškoláky s názvem Baťův studentský klub. Ten pořádá pro zlínské středoškoláky pravidelné setkání a workshopy a přináší tak zábavu, poznání a především podle tématu i lidi se zkušenostmi z různorodých odvětví, kteří se s mladými nadějemi dělí o své zkušenosti a nabízí svůj čas, znalosti a kontakty.

Jako další na křeslo pro hosta usedla studentka Gymnázia Lesní čtvrť Anna Randárová. Ta se svými spolužáky založila společnost Stay Strong, aby pomohli svému kamarádovi s bojem s mozkovou mrtvicí. Zaměřují se na motivování ostatních lidí k dosažení svých cílů a snaží se zvyšovat povědomí o těchto nemocech.

Hostem třetího Piana bude Marek Hubáček, který se narodil v roce 1991 v Želechovicích, kde žije a začínal svou uměleckou karieru. Umění se věnuje od dětství, kdy mu byl vzorem jeho otec - také malíř a sochař. Marek se po gymnáziu rozhodl jít studovat architekturu, kterou spojil se studiem malby. Tato studia však nedokončil, ale to ho neodradilo, aby v tom, co ho nejvíce bavilo, pokračoval. Snad kvůli tomu se mohl posunout dále, protože našel smysl svého života právě v malířství. V současné době maluje obrazy, tvoří sochy, věnuje se designu interiérů a také je frontman ve sweetrockové skupině Celardor.

Za organizátory odhaluje další plány Viktor Slezák: „Do budoucna bychom k momentální talkshow chtěli přidat ještě podcast, což jsou vlastně rozhovory na podobném principu, nicméně bez obrazu s delším obsahem. Ideální například pro poslech v autě. Samozřejmě se chceme také rozrůstat do podvědomí a to nejen zlínských studentů, ale doufáme, že dokážeme oslovit i starší věkové kategorie. Nemůžu vám prozradit všechny naše plány, takže jednoduše - máte se na co těšit a nezapomeňte sledovat náš Youtube: Fundchaser nebo Facebook, aby vám neunikl žádný příběh.“

Nový díl talkshow Piano se publikuje vždy druhé úterý v měsíci.

Pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano: https://www.facebook.com/pianotalks nebo napište na email info@fundchaser.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám