Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích shořela pila, škoda jde do miliónů korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu přesahující deset miliónů korun způsobil v úterý 23. května požár, který zničil objekt pily ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„S plameny bojovalo v noci šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů sedm hodin, nikdo nebyl zraněn. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR,“ sdělil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

O požáru dostali krajští hasiči hlášení v úterý v 01:29 hodin. Operační důstojník okamžitě na místo události vyslal profesionální hasiče ze stanice Vsetín a hasiče dobrovolných jednotek obcí Karolinka, Nový Hrozenkov a Halenkov.

„V době příjezdu první jednotky byl jednopodlažní objekt pily o půdorysu asi 15 x 40 metrů celý v plamenech a došlo už i k destrukci střešní konstrukce. Kromě hašení zasaženého objektu se hasiči soustředili na ochranu sousedního objektu a skládky dřeva. V 01:57 hodin povolal velitel zásahu posilovou jednotku dobrovolných hasičů z Velkých Karlovic. V 03:00 hodin dostaly zasahující jednotky požár pod kontrolu. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na okolí zcela zničeného objektu. Před půl pátou dorazili na místo události dobrovolní hasiči z obce Hovězí, kteří vystřídali jednotku z Halenkova,“ popsal požár Libor Netopil.

K likvidaci požáru nasadili hasiči osm cisternových vozidel a automobilní plošinu. Do ranních hodin pokračovaly nasazené jednotky v rozebírání konstrukcí zasaženého objektu a dohašování jednotlivých ložisek hoření. V 07:59 hodin velitel zásahu ohlásil likvidaci události. Požářiště pak hasiči předali policistům a majiteli. Na místě zůstali vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčinu vzniku tohoto rozsáhlého požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám