Hlavní obsah

Ve Stříbře se konal Střelecký den pro veřejnost

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelecký den se konal 8. května ve Stříbře - byl určen široké veřejnosti. Měl by se stát tradicí, uvedl pořadatel Antonín Osmik.

Foto: Martina Sihelská

Střelecký den ve Stříbře.

Článek

„Chceme lidem ukázat činnost našeho střeleckého klubu, zájemci si mohli i prohlédnout zbraně a z některých si i zastřílet. Vyzkoušeli si krátké malorážní i velkorážní zbraně, pistole i dlouhé pušky. Navíc zde byly bojové ukázky a přehlídka různých dobových uniforem, zbraní a dalších věcí. Počasí nám přálo, byly zde více než tři stovky návštěvníků,“ uvedl Antonín Osmik.

Akci zahájil slavnostní salvou Privilegovaný měšťanský střelecký sbor Stříbro, na místě byl k vidění také Krvavý regiment z Plzně, 35. pluk divize Plzeň, polní tábor Stráže obrany státu 1930, KVH Kladruby, i průřez bojové výbavy americké armády za posledních 40 let.

Střelecký den se asi nejvíce líbili chlapcům. „Mně se tu líbilo všechno, zastřílel jsem si z několika zbraní, viděl jsem bojovou ukázku. Taky tu byly pěkné staré motorky Jawy. Bylo to prima,“ řekl devítiletý David Artim ze Stříbra.

Podobně chválil i dvanáctiletý Aleš Svoboda. „Ta ukázka z války byla opravdu pěkná, líbily se mi dobové uniformy a výbava. Já na takové akce rád chodím, to mě baví,“ uvedl Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám