Hlavní obsah

Ve Slezsku sbírají boty pro Afriku

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní projekt Tlukot srdce pro Afriku, který působí na Ostravsku, přichází s novou kampaní, která si dala za cíl pomoci sirotkům a žákům školy v jižní Africe. Na Ostravsku začala sbírka Boty pro Afriku, do které se může zapojit každý.

Foto: Jakub Kotas - Tlukot srdce pro Afriku
Článek

S neobvyklým charitativním projektem přišla Libuše Petrová z Dolní Lutyně, která se po návratu ze svých "afrických" cest rozhodla pomoci konkrétnímu sirotčinci a komunitě. Gods Golden Acre (GGA) je nezisková organizace provozující v jižní Africe kromě sirotčince a školy i sportovní a kulturní programy, angažuje se v podpoře zemědělství a v celé řadě rozvojových aktivit. 

„Víte, pozornost v dnešních dnech se upíná na uprchlíky. Nikdo se nedívá, že se každodenně narodí dítě - sirotek. Dítě, které jednoho dne vyroste. Kterým směrem se vydá? Podporujeme sirotčinec a neziskovou organizaci, která již působí více než 20 let ve velice chudé části KwaZulu Natal - Gods Golden Acre/GGA/. GGA stále věří, že když zaseje semínko lásky do srdce dítěte, tak to dítě se neobrátí proti. Bude studovat, hospodařit, vést uvědomělý život. Svou praxí to i dokazují. V období ledna, jdou děti v JAR do školy, no nebylo by fajn, kdyby šly v botách?" dodává Petrová.

Právě boty jsou jednou z nejdražších položek v českých rodinách a nejinak tomu je i na jihu Afriky. Sbírka použitých, ale pořád funkčních bot se koná na několika místech na Ostravsku. Své staré boty můžete přinést například do bohumínských základních škol, na obecní úřad do Metylovic, nebo do ostravských Vítkovic. Organizátorka sbírky dodává, že zapotřebí jsou různé druhy obuvi, jak letní tak zimní. 

Transfer sebrané obuvi do jižní Afriky zajišťuje nezisková organizace prostřednictvím pravidelného dopravního spojení, které do zmíněné oblasti dováží i potraviny, lékařské potřeby a další pomoc. Existuje i možnost pomoci přímo v místě. Každý ze zájemců se může do oblasti podívat a přivést svou pomoc osobně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám