Hlavní obsah

Ve Skalné se hrál volejbalový turnaj O hasičskou proudnici

Novinky, Ivan Utěkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči ze Skalné pořádali již 35. ročník vánočního volejbalového turnaje O hasičskou proudnici. Ve sportovní hale ve Skalné se na druhý vánoční svátek sešlo pět družstev z Chebu, Plesné a Skalné. Skalná měla na turnaji tři družstva: Veterány, ASPV a hasiče.

Foto: Ivan Utěkal

Veteráni Skalná vyhráli ve 35.ročníku turnaje hlavní trofej - hasičskou proudnici...

Článek

Tradičně na Svatého Štěpána se sešli do skalenské sportovní haly hráči a přátelé volejbalu. Bylo to již 35 let, co místní hasič Josef Mariánus st. zahájil tuto sportovní a sváteční tradici ve volejbalu. Dodnes je aktivním členem sboru dobrovolných hasičů ve Skalné a vedle této akce ještě pomáhá na tradičním skalenském Masopustu, jehož byl také iniciátorem.

V 9:30 hodin turnaj pěti týmů odstartoval a trval až do 15 hodin. Souboj týmů v systému každý proti každému nakonec nejlépe zvládlo opět silné skalenské družstvo veteránů, které zopakovalo loňské vítězství a vyhrálo tak hlavní turnajovou trofej - HASIČSKOU PROUDNICI. K této ceně byli odměněni ještě hasičským pohárem, lahví kořaly a společným fotem na památku...

Na 2. místě skončilo družstvo z Chebu, většinou z ženských hráček, na 3. místě družstvo z Plesné (doplněné hráči od hasičů pro nedostatečný počet plesenských hráčů). Na 4. místě se umístilo družstvo ASPV a konečné 5. místo obsadili pořádající místní dobrovolní hasiči, kteří jako jediný dodržovali správný pitný režim (převážně s pěnou), ale bohužel jim chybělo sportovní štěstí...

Na turnaji ve sportovní hale bylo po dobu celého turnaje zajištěno od pořadatelů-hasičů občerstvení pro všechny hráče i diváky. Šéfkuchař a hasič Josef Mariánus opět uvařil skvělý "hasičský guláš" a jiné pochoutky. Soudek piva a jiné nápoje pro sportovce a děti také nechyběly.

Po vyhodnocení si hráči a přátelé volejbalu popovídali a zazpívali. Chebské, převážně ženské družstvo, i zahrálo na hudební nástroje. Po radostné volné zábavě se už všichni těší na 36. ročník, který se uskuteční 26. prosince 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám