Hlavní obsah

Ve sběrných dvorech můžete v říjnu posílit paměť

Novinky, Daniel Tomášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odměny pro zodpovědné občany, kteří odevzdávají vysloužilé spotřebiče na sběrné dvory, připravil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ELEKTROWIN ve spolupráci s některými českými a moravskými městy.

Foto: Daniel Tomášek
Článek

Ti, kdo v říjnu přinesou mezi prvními staré kompletní velké elektrozařízení, dostanou dárek v podobě USB paměti. Za velké spotřebiče, jako jsou třeba pračky, sporáky, sušičky, varné desky nebo myčky, jsou připraveny „flešky“ s kapacitou 8 GB. Akce se nevztahuje na malé spotřebiče a chlazení.

Odměny jsou připraveny na obyvatele Hradce Králové, Přelouče, České Lípy, Nového Boru, Pohořelic, Doks, Velkých Opatovic a Břeclavi.

„Děkujeme všem, kdo si cestu na sběrné dvory už našli a podílejí se tak na trvalém zvyšování množství zpětně odebraných a zrecyklovaných elektrospotřebičů,“ říká Táňa Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení ELEKTROWIN. „Společně tak můžeme zachovat čisté životní prostředí pro příští generace,“ dodala.

Česká republika je stejně jako ostatní členské státy Evropské unie povinna plnit roční kvótu čtyř kilogramů vysloužilých spotřebičů odevzdaných k recyklaci na obyvatele a rok. To se Čechům sice daří, požadavky EU se ale brzy zpřísní.

Nová směrnice vyžaduje, aby každý z členských států od roku 2016 zajistil zpětný odběr a recyklaci množství elektra, které bude odpovídat 45 procentům hmotnosti spotřebičů uvedených na národní trh za uplynulé tři roky. Pokud bychom tento požadavek měli plnit už loni na základě prodejů v letech 2010 – 2012, scházelo by každému z nás do naplnění kvóty 2,3 kilogramu.

Kde všude lze odevzdat staré elektro a získat odměnu:

Sběrný dvůr Bratří Štefanů, Bratří Štefanů 990, Hradec Králové, 500 03

Sběrný dvůr v Kuklenách, Pardubická, Hradec Králové - Kukleny, 500 04

Sběrný dvůr Na Brně, Na Brně, Hradec Králové, 500 08

Sběrný dvůr u Labe, Říční, Hradec Králové, 500 02 Sběrný dvůr města Přelouč, Pardubická 1630, 535 01 Přelouč – SOP a. s.

Sběrný dvůr města Česká Lípa, 5. května 3031, 470 01 Česká Lípa

Sběrný dvůr města Nový Bor, Wolkerova 346, 473 01 Nový Bor - COMPAG CZ s. r. o.

Sběrný dvůr města Pohořelice, ulice Loděnická 25, 691 23 Pohořelice - STAVOSUR, spol. s r. o.

Sběrný dvůr města Doksy, Ke Klůčku, 472 01 Doksy Sběrný dvůr města Velké Opatovice, ulice Dlouhá, 679 63 Velké Opatovice

Sběrný dvůr města Břeclav, ulice Sovadinova 2, 690 02 Břeclav – Tempos a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám