Hlavní obsah

Ve Foru Karlín se uskuteční narozeninový koncert - Hana Hegerová 88

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 20. října 2019 oslaví Hana Hegerová, první dáma československého šansonu, své 88. narozeniny. I vy můžete být součástí velkolepého narozeninového koncertu, kde hvězdy české a slovenské hudební scény zazpívají největší hity z jejího repertoáru.

Foto: Petr Mráček

Hana Hegerová

Článek

Když v roce 2011 Hana Hegerová zcela neočekávaně ukončila svoji profesní kariéru, pro její fanoušky to byl doslova šok. Žádné rozloučení, prostě konec. Byť v rozhovoru pro idnes.cz Hana Hegerová nevyloučila, že se ještě někdy na pódiu objevit může. Tentokrát ale už pouze v roli hosta. Zda pro ni bude takovým důvodem právě koncert k jejím 88. narozeninám, to se ukáže na podzim letošního roku.

Významnou událost věnovanou jako poctu Haně Hegerové můžete společně s řadou umělců oslavit na jedinečném narozeninovém koncertě, který sama, dáma československého šansonu, zaštítila.

Nabídka slavných gratulantů bude totiž více než atraktivní: Lucie Bílá, Hana Zagorová, Lenka Filipová, Jitka Molavcová, Ondřej Ruml, Patrik Děrgel, Zuzana Mauréry, Zuzana Kronerová, Katarína Hasprová, Jana Hubinská, Jana Lieskovská a další. Všichni jmenovaní si připravili exkluzivně pro tento večer nezapomenutelné hity z repertoáru Hany Hegerové.

O živý doprovod se pak postará kapela klavíristy Petra Maláska. Ve stejném složení, jaké dlouhá léta doprovázelo samotnou Hanu Hegerovou. V rámci této výjimečné události ho navíc doplní smyčcový kvartet. Koncert podpořila také společnost Petrof, největší výrobce akustických pian v Evropě, která zapůjčila špičkové koncertní křídlo Ant. Petrof.

Koncert se uskuteční v neděli 20. října od 20:00, tedy přímo v narozeninový den, v prostorách pražského Fora Karlín, upravených do divadelního hávu pouze pro tento večer. V prostředí, které Hana Hegerová tolik miluje. Vynikající akustika a komfortní prostředí jsou garancí neopakovatelného zážitku.

Vstupenky od 790 Kč jsou již v předprodeji na www.hanahegerova88.cz

Hana Hegerová, rozená Carmen Mária Štefánia Farkašová-Čelková, zpěvačka a herečka slovenského původu, královna československého šansonu. Zahraniční kritici ji nazývali Velkou dámou šansonu, Piaf z Prahy, nebo také Šansoniérkou se slovanskou duší. Prosadila se především jako zpěvačka šansonů, v dobách svého aktivního působení neměla v zemích bývalého Československa žádnou srovnatelnou konkurenci. Široké publikum i odbornou kritiku zaujala hlavně schopností dramaticky interpretovat text. Velké uznání sklidila i v cizině, hlavně v německy mluvících zemích. V roce 2011 ukončila svoji profesionální kariéru a stáhla se do ústraní. Její jméno je nejvíce spojováno s autorským duem Hapka - Horáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám