Hlavní obsah

Vážná nehoda na Opavsku si vyžádala dva zraněné

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě posádky záchranářů, ke kterým se později přidal i vrtulník letecké záchranné služby, zasahovaly u vážné dopravní nehody na Opavsku, která se stala 16. srpna, poblíž obce Nové Lublice. Záchranáři byli o nehodě informování okolo 23. hodiny večer.

Foto: ÚSZSMSK

Ilustrační fotografie

Článek

Posádky záchranářů musely na místě ošetřit dvě osoby. "Osmnáctiletý muž byl zraněn středně těžce, a to v oblasti hlavy a zad. Posádka rychlé zdravotnické pomoci jej transportovala na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě" sdělil PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranné služby.

"Mladík ve věku šestnácti let utrpěl život ohrožující poranění hlavy a mozku. V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí, záchranáři jej však museli uvést do umělého spánku. Lékař následně zajistil jeho dýchací cesty a musel postiženého připojit k umělé plicní ventilaci," řekl Humpl ke stavu druhého muže.

Záchranáři museli 16letého mladíka transportovat vozem na heliport Opavské nemocnice, odkud si jej v kritickém stavu přebral vrtulník Leteckých záchranářů z Ostravy.

"Letečtí záchranáři si mladíka převzali na palubu stroje a následně jej předali do péče lékařů urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," dodává Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám