Hlavní obsah

Vánoční trhy nechybí v Domažlicích ani letos

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v pátek 18. prosince začaly na domažlickém náměstí tradiční Vánoční trhy. Letošní novinkou je osm nových dřevěných prodejních stánků, které zvyšují komfort pro prodávající a mění také celkový vzhled prostoru před radnicí, kde se trhy konají.

Foto: Alena Lochmannová

Již v pátek 18. prosince začaly na domažlickém náměstí tradiční Vánoční trhy.

Článek

Ten je totiž v letošním roce uzavřen a domažlické náměstí tak je pro automobilovou dopravu neprůjezdné.

„Činíme tak zejména kvůli bezpečnosti lidí, kteří trhy každoročně v hojném počtu navštěvují. Vjezd a parkování na náměstí bude samozřejmě možné,” uvedl místostarosta Domažlic Stanislav Antoš.

Přestože Vánoční trhy končí 23. prosince, část náměstí před radnicí zůstane pro dopravu uzavřená až do 27. prosince, a to z důvodu pořádání dalších kulturních akcí. S dalším omezením musí řidiči počítat 2. ledna od 10 do 16 hodin, kdy v Domažlicích začíná Tříkrálová sbírka.

K domažlickým Vánočním trhům samozřejmě patří bohatý kulturní program, který připravuje Městské kulturní středisko v Domažlicích. Na programu Hudby u stromečku bude celá řada zajímavých vystoupení a každý den budou moci lidé na náměstí potkat také ponocného.

Hudba u stromečku začíná v pátek 18. prosince v 15 hodin vystoupením dětí z Domu dětí a mládeže Domino. Novinkou bude také koncert Ireny Budweiserové (sobota 19. 12. od 16 hodin). Vše vyvrcholí ve středu 23. prosince v 17 hodin vánoční zpěvohrou – VYPEČENÁ VÁNOČNÍ SUITA.

Reklama

Výběr článků

Načítám