Hlavní obsah

Vánoční předplatné zlínského divadla poprvé nabízí i hlídání dětí zdarma

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě komedie, další z legendárních broadwayských muzikálů, nesmrtelnou klasiku i silné regionální téma slibuje nové roční předplatné Městského divadla Zlín. V prodeji je od 4. listopadu.

Foto: MDZ

Roční předplatné se každoročně osvědčuje i jako zajímavý dárek pod stromeček.

Článek

Kromě pětice atraktivních titulů, které budou na programu vždy v pátek od 17 hodin, se diváci mohou těšit i na originální divadelní dárek a řadu bonusů, například na besedu s herci bezprostředně po každém představení. Letos divadlo nabízí roční předplatné i s lákavou novinkou pro mladé rodiny – abonenti mohou využít nové služby hlídání dětí v divadle zdarma.

Prvním titulem z nabídky ročního předplatného, které se každoročně osvědčuje i jako zajímavý dárek pod stromeček, je komedie Hrabě Monte Carlo. Na tělo velkému zlínskému jevišti a hercům ji napsali Roman Vencl a Michaela Doleželová. Režie se chopil Jakub Nvota, režisér diváckých hitů Splašené nůžky nebo Sluha dvou pánů. Léto začíná a město hazardu se probouzí k životu. Sjíždí se sem lidé z celého světa, aby zde pokoušeli štěstí. Je tady i malé, zapadlé náměstíčko s nenápadnou kavárnou, jejíž majitelka zapříčiní, že na předměstí bude mnohem více ruchu než ve všech kasinech Monte Carla dohromady. V hlavní roli Hana Tomáš Briešťanská.

Na jaře 2014 bude mít premiéru netrpělivě očekávaná inscenace Žítkovské bohyně podle knižního bestselleru Kateřiny Tučkové. S ní se po Palubním deníku Hanzelky a Zikmunda na jeviště Velkého sálu opět vrátí silné regionální téma -  svá dramatická tajemství odkryjí nedaleké Moravské Kopanice. Inscenace v režii někdejšího uměleckého šéfa Dodo Gombára připomene pohnuté osudy pozoruhodných žen schopných léčit, uřknout a proklít. V titulní roli Dory Idesové diváci uvidí Petru Hřebíčkovou, která přijala nabídku na hostování. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo Petru získat. Diváci se však mohou těšit i na domácí hvězdu – Hanku Briešťanskou, která se s Petrou bude alternovat,“ prozradila umělecká šéfka Hana Mikolášková. 

Titul My fair lady netřeba zdlouhavě představovat. Jeden z nejslavnějších muzikálů podle hry G. B. Shawa Pygmalion v roce 1956 zazářil na Broadwayi a brzy poté se dočkal také filmového zpracování. Dokáže zarputilý profesor fonetiky Henry Higgins přetvořit Lízu Doolitlovou, svéráznou a nezkrotitelnou květinářku, „neotesaný kámen“, v hvězdu vyšší společnosti? Vyhraje tak sázku, kterou uzavřel s přítelem?

„Divadelní atentát – politická satira, která Vás smíchy roztrhá“. Tak zní podtitul nesmírně aktuální politické parodie Agent František ve službách Sherlocka Holmese. Nejen o diplomacii a převážně lehkovážně bude titul pro MDZ adaptovat jeden z nejvýraznějších současných dramatických talentů na Slovensku Peter Pavlac. Autorem předlohy je Hugo Vavrečka – dědeček Václava a Ivana Havlových a diplomat ve službách Tomáše Bati. 

Veršovanou klasiku a vrcholné dílo A. S. Puškina Evžen Oněgin zlínskému publiku v příští sezoně přiblíží režisér Pavel Khek, který je podepsán mimo jiné pod úspěšnými komediemi Kdo je tady ředitel? nebo Sen noci svatojánské. „Děj se co děj, já osud svůj dnes do rukou Vašich svěřuji…“

Reklama

Výběr článků

Načítám