Hlavní obsah

Vánoční kluziště otevřel příjezd tučňáka Rudolfa

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý ročník projektu Vánoční kluziště byl v Ostravě zahájen v sobotu 25. listopadu příjezdem tučňáka Rudolfa - maskota společnosti SAREZA - historickou tramvají Barborka na Smetanovo náměstí u Divadla Antonína Dvořáka. Rudolfa přivítali malé i věší mažoretky. Průvod se vydal na Masarykovo náměstí.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.11.2017 Vánoční kluziště !!! v Ostravě zahájilo provoz. Na Smetanovo náměstí přivezla historická tramvaj Barborka tučňáka Rudolfa.

Článek

Na Masarykově náměstí v Ostravě byl pak okolo 16. hodiny projekt slavnostně zahájen. Zahájení moderoval člen činohry Národního divadla moravskoslezského Vladimír Polák.

První bruslaře přivítal náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek spolu s jednatelem společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy SAREZA Jaroslavem Kovářem a místostarostou městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Daliborem Moukou.

Vánoční kluziště bude v provozu od 10:00 do 20:00 hodin do 7. ledna 2017, celkem se bude bruslit 44 dnů. Ve dnech 24. a 31. prosince 2017 bude otevřeno pouze do 12:00 hodin.

Podle tiskové mluvčí společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy Hany Ryšánkové se návštěvnost kluziště každoročně zvyšuje. Díky statutárnímu městu Ostrava, městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a významným partnerům, bude i v tomto roce bruslení zdarma. Zpoplatněna bude pouze půjčovna a brusírna bruslí, půjčovna SAREZA tučňáků (pomůcky pro děti) a šatna. V areálu kluziště bude také k dispozici zázemí s občerstvením a sociální zařízení.

Kluziště mohou od 25. listopadu využívat všechny věkové skupiny. Je dána možnost také školám a organizacím zpříjemnit dětem i dospělým předvánoční období i v rámci školní docházky. Plocha kluziště je pravidelně upravována rolbou a je zajištěno odklízení sněhu.

„Rovněž v 8. ročníku Vánočního kluziště připravujeme program a soutěže, které si návštěvníci oblíbili. V programu nebudou chybět diskotéky na ledě, hokejové a krasobruslařské exhibice, soutěže o hodnotné ceny. Všechny informace o projektu, programu, soutěžích a samotném dění na kluzišti mohou zájemci sledovat na webu www.vanocnikluziste.cz a také na facebooku SAREZAostrava,” dodala Hana Ryšánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám