Hlavní obsah

Vánoce očima dětí a krušnohorské betlémy vévodí nejdeckému muzeu

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce roku si v nejdeckém muzeu můžete prohlédnout výtvarné práce dětí, jak vidí Vánoce, i betlémy krušnohorských umělců.

Foto: Vladimír Uhlíř

Vánoční kapr - Nikola Zázvorková / třída Zvídálek, Mateřská škola Lipová, Nejdek

Článek

Muzeum Karlovy Vary, pobočka Nejdek (www.kvmuz.cz) ve spolupráci s nejdeckými školami nabízí návštěvníkům jedinečnou možnost podívat se na Vánoce očima dětí.

"Zastavte se alespoň na chvíli v muzeu na náměstí Karla IV. Děti ze základních a mateřských škol pro vás vytvořily spoustu krásných obrázků. Je na nich to, co všichni zažíváme vždy na konci kalendářního roku, ale co si my dospělí nedokážeme pořádně užít, protože se stále za něčím honíme," vybízí Mgr. Bedřiška Treglerová, která se na přípravě výstavy dětských prací podílela.

Vyřezávané betlémy Jiřího Laina, Josefa Dlouhého a Petra Hrachovce připomínají, že jsme v Česku a dárky nenosí Santa Claus, ale Ježíšek.

"Doufáme, že vám výstava udělá radost a že vám pomůže naladit tu pravou vánoční atmosféru, která přece nespočívá jen v umytých oknech a drahých dárcích," dodala  učitelka Treglerová.

Muzeum je otevřeno od středy do neděle 8.30 - 12.00 a 13.00 - 16.30.

Výstavu doprovází několik akcí. Ve čtvrtek 24. listopadu to byl prodej adventních věnců vyrobených občanským sdružením Dětská radost.

V sobotu 10. prosince od 10 do 16 hodin proběhne Dlouhá noc - paličkování vánočních krajek členy občanského sdružení Krušnohorská krajka.

V sobotu 17. prosince v 15 hodin přijďte na adventní koncert. Na citeru zahraje Berta Růžičková a na lesní rohy hudební soubor Corni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám