Hlavní obsah

Vánoce na zámku v Kravařích

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli probíhala prodejní a společenská akce Vánoce na zámku v městečku Kravaře. Tradiční vánoční trhy, prezentace řemesel a kulturních vystoupení se vydařily také díky výstavnímu počasí.

Foto: Josef Zajíc

Barokní zámek v Kravařích.

Článek

Městečko Kravaře leží ve Slezsku asi 8 km od Opavy a 20 km od Ostravy. V současné době v Kravařích žije asi 6 815 obyvatel. Městu vévodí barokní zámek, který je považován za nejvýznamnější stavbu ve Slezku. Byl postaven v období let 1721 až 1728. V současnosti je zde umístěno Zámecké muzeum.

V bezprostřední blízkosti zámku a na zámku samém se celoročně konají kulturní, společenské a prezentační akce, které mají seznámit návštěvníky ze širokého okolí s životem a prací zdejších  lidí.

V neděli 11. prosince návštěvníci mohli vidět ukázky lidových řemesel, prezentaci výrobců různých vánočních dárků, předmětů denní potřeby, jídla a pití.

Kulturní program zpestřilo loutkové divadlo Babky Miládky představením pohádky pro děti O třech zlobivých princích. Divadlo, podle jedné z účinkujících Petry Kokešové, nastuduje ročně dvě nové hry a s těmi jezdí po okolních obcích. V poledne se v programu předvedl pěvecký soubor dětí, které zazpívaly návštěvníkům lidové písně  a vánoční koledy.

Okolí zámku obklopuje zámecký park o rozloze 22 ha s golfovým hřištěm. Zámecký park byl založen z původního lužního lesa v průběhu 18. století. Rostou zde vzácné stromy a keře, z nichž některé dosahují stáří až 200 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám