Hlavní obsah

Valašské záření ve Vsetíně opět nabídne jedinečný program

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Začátek školního roku je tady a s ním i 20. ročník Valašského záření, multižánrového festivalu pro všechny generace. 7. a 8. září v centru Vsetína a 9. září ve sportovním areálu na Ohradě. Nenechte si ujít koncert Bratrů Ebenových, Báry Basikové, Vlasty Redla, Lenky Filipové, dua Kamelie a dalších.

Foto: Promo DK Vsetín
Článek

Dramaturgie letošního jubilejního ročníku Valašského záření opět nabídne spoustu hudebních lahůdek. Pro širší věkovou skupinu jsou připravena vystoupení folkové kapely Bratři Ebenové, který se uskuteční v pátek 7. září ve velkém sále domu kultury nebo sobotní koncert moravského zpěváka Vlasty Redla od 21 hodin na Svárově, který ve své tvorbě dokonale kloubí rock, bigbít, folk a lidovou hudbu.

Vsetíňáci se mohou dále těšit na páteční vystoupení Báry Basikové & BasicBandu od 21.20 hodin na Svárově. Představí se také zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová, a to v sobotu od 19.30 za doprovodu 12členného smyčcového tělesa. Pro mladší generaci je připraven Ptakustik nebo elektropopový Fred Madison, kapela Vanua2, jenž vznikla spojením hudebníků z kapel Yannick Tevi Band a Blue Effect. Své blues nabídne newyorský kytarista a zpěvák Chris Bergson.

Starší generaci jistě potěší vystoupení dua Kamelie, dechová hudba Záhořané, swing a dixieland v podání tanečního orchestru Akvarel nebo Jazzzubs. Žánr world music zastoupí kapela Fčeličky a Kumbalu s hudebním mixem reggae, balkánu a klezmeru. Chybět nebude ani pouliční šraml Péro za kloboukem. Z regionálních kapel na festivalu zahrají Šimonband, Darrock, Old Skart nebo Waťák. Ujít si nenechte ani divadelní představení žáků ZUŠ Vsetín s názvem Pusinka podle filmového hitu Někdo to rád horké.

V rámci Valašského záření se budou prezentovat také vsetínské spolky, neziskové organizace i vítězové závěrečného ročníku hudebního projektu česko-slovenské přeshraniční spolupráce s názvem Muzikomat, česká kapela FajER a slovenští TheFly.

Páteční dopolední program také letos zpestří hudební, pěvecká a taneční vystoupení dětí ze vsetínských mateřských a základních škol. V sobotu bude následovat prezentace vsetínských bojových sportů a taneční performance. O workshopy a interaktivní hry pro děti se již tradičně bude starat Alcedo – středisko volného času Vsetín.

Děti se mohou těšit také na Vodnickou pohádku, na hravé Hýbání s Týnou a Zdeňkem, na Bečvochovo hráčské doupě, které bude připraveno v předsálí Kina Vatra, na filmové projekce Hotel Transylvánie, animovanou komedii, nebo na Jurský svět: Zánik říše, na venkovní atrakce a další zábavu pro děti.

Součástí víkendové akce jsou Dny elektromobility Zlínského kraje v ulicích Kobzáňova a Žerotínova v blízkosti Panské zahrady, a v neděli 9. září také Den s Policií ČR ve sportovním areálu na Ohradě. Návštěvníci si mohou prohlédnout i zdarma vyzkoušet elektromobil, elektroskútr, elektrokolo, elektrickou koloběžku či osobní vozítka typu segway.

Vsetíňané nepřijdou ani o slavnostní ohňostroj ke 100. výročí vzniku Československa, který bude odpálen v pátek 7. září ve 21.15 hodin na Svárově.

Koncerty, jarmark, divadlo, zábavu, letní kino, výstavy a atrakce pro děti, to vše přináší Valašské záření 7.-9. září ve Vsetíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám