Hlavní obsah

Valašské záření 2016 nabídne víkend plný zábavy

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacet kapel, sedm filmových představení, zajímavé výstavy a zvučná jména interpretů jako je Marta Kubišová, Janek Ledecký nebo The Backwards, to je letošní Valašské záření ve Vsetíně, které se představí návštěvníkům na dvou pódiích, a to na Svárově a na Dolním náměstí ve dnech 9. a 10. září.

Foto: Tomáš Nosil

Páteční večer bude patřit také vystoupení Janka Ledeckého

Článek

Na program jsou již tradičně zařazena hudební, pěvecká či taneční vystoupení dětí ze vsetínských základních a mateřských škol a stejně jako loni jejich výkonům přijdou jistě zatleskat hlavně rodiče a prarodiče. O dopolední programy a workshopy pro děti se bude tradičně starat Alcedo.

Na pódiu na Svárově se během pátku vystřídá šestice kapel, ať už se bude jednat o oblíbený Dareband, kapelu Žamboši, Janka Ledeckého nebo Shape the Cat. „Podtitulem 18. ročníku je Od ogara po dědu. Své si v něm najdou jak děti, tak jejich rodiče, ale i ti dříve narození,” řekla místostarostka Simona Hlaváčová.

Děti budou mít možnost zhlédnout třeba interaktivní divadlo – Příhody kluka Bombarďáka nebo Dloušiby. Milovníci dechovky se mohou těšit na Trnkovjanku nebo Moravskou veselku. Příznivci tvrdší muziky jistě ocení bigbít vsetínské kapely Darrock, rock v podání česko-britské kapely Will Johns, oblíbené songy od Stramu nebo vystoupení jedné z nejlepších Beatles revivalových kapel na světě - oblíbený The Backwards.

Hlavní páteční koncert ve velkém sále Domu kultury bude od 19.00 patřit zpěvačce Martě Kubišové, která se rozhodla, že v roce 2017 definitivně ukončí svou pěveckou kariéru.

Festivalový program nabídne v pátek také koncerty slovenské kapely Polemic a Janka Ledeckého. World music budou v sobotním bloku reprezentovat olomoucká kapela Bujabéza, Mackie Messer Klezmer Band z Turnova a domácí Veselá bída. Prezentovat se budou také Dríst a My Pulse – vítězové třetího ročníku soutěžního hudebního projektu česko-slovenské přeshraniční spolupráce s názvem Muzikomat.

Součástí festivalu bude také tradiční jarmark nebo celodenní atrakce pro děti umístěné na Náměstí Svobody, ale také doprovodný program v podobě výstav, z nichž letošní raritou bude ta ve foyer kina Vatra, zaměřená na kapelu Beatles. K vidění budou předměty ze soukromé sbírky Antonína Janoty – dobové desky, plakáty, fotografie, originální měsíčníky, ale i sbírka o tom, jak Beatlemánie pronikala přes železnou oponu nebo ukázky dobových článků, jak se k tomu postavilo socialistické vedení ČSSR, zkrátka vše, co je spojené s touto fenomenální kapelou.

Program doplní také filmová představení v kině Vatra, jako třeba Den nezávislosti, Kniha džunglí, Pat a Mat ve filmu nebo novinka letošního roku – valašský film Děda. Pozadu nezůstane ani letní kino na Dolním náměstí, které promítne Starce na chmelu nebo film Padesátka. Filmová představení budou za sníženou cenu.

Více informací průběžně na: www.dkvsetin.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám