Hlavní obsah

Valašské skiareály bojují o lyžaře dalšími novinkami

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové vleky, modernizované sjezdovky, společné skipasy, bezplatné vstupy do bazénu či kulinářské akce přímo na lyžařském svahu: to vše zažijete, pokud za lyžováním zamíříte do Beskyd a Javorníků ve Zlínském kraji. Tradiční tuzemské bašty lyžařů získávají ve valašských skiareálech vážné konkurenty.

Foto: Ski centrum Kohútka

Ski centrum Kohútka se díky čtyřsedačkové lanovce stalo jedním z nejmodernějších areálů v regionu.

Článek

Dříve chudé Valašsko rozkvétá díky evropským dotacím. Výsledkem je třeba čtyřsedačková lanovka na Kohútce, první ve Zlínském kraji. 

Valašsko nevyniká délkou sjezdovek ani převýšeními, o to víc ale láká kvalitní doprovodné služby. V řadě hotelů vznikla moderní wellness centra, která jsou balzámem po náročném dni. U sjezdovek vyrostly hospody, k dispozici jsou dětské školičky, snowparky či upravené běžecké trasy.

Navíc Valašsko nadchne každého, kdo má rád krásnou krajinu a lidovou architekturu. Ski centrum Kohútka po loňském zprovoznění lanovky přináší další novinku - společný skipas se Ski regionem Bílá-Mezivodí. Tip: Ochutnejte kynuté borůvkové knedlíky, specialitu Horského hotelu Kohútka. Připravují se denně čerstvé. www.kohutka.cz

Jednotný skipas pro tři areály mohou lyžaři využít i ve Skiregionu Soláň-Karolinka. Na sjezdovkách jsou nově instalovány moderní bezpečnostní prvky, byla dovybavena dětská hřiště a snowpark. Tip: Říká se, že z hory Soláň je nejhezčí výhled na Valašsko. Přesvědčte se. www.solansedlo.cz

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích láká na skloubení sportu s odpočinkem. V ceně vybraných skipasů je vstup na hodinu zdarma do nových bazénů s mořskou vodou vyhřívanou na 36°C u sjezdovky Horal. Areál láká také na gurmánské víkendy. Tip: Po lyžování dopřejte vzpruhu svalům ve Wellness Horal při exotické masáži. Je to jedno z mála míst na Moravě, kde masírují Thajky či Filipínky. www.razula.cz 

Na spojení lyžování s krajovou kuchyní láká i Ski areál Kyčerka. V nové hospodě ochutnáte krajové speciality z pece či udírny. V areálu i novinky pro děti, mj. dva dětské parky. Tip: Nedaleko je Karlovské muzeum, kde se dozvíte víc o dřívějším životě lidí na chudém Valašsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám