Hlavní obsah

V zámeckém sklepení vyroste les pohádkových vánočních stromků

Novinky, Barbora Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 7. listopadu zaplní jeden ze sálů zámeckého sklepení v Litomyšli voňavé stromečky ozdobené tradičními skleněnými vánočními ozdobami.

Foto: Jana Bisová

Výstava vánočních ozdob v roce 2014

Článek

Každý stromek bude připomínat klasické či filmové pohádky. Zatímco velcí návštěvníci se s kelímkem svařeného vína v ruce nechají inspirovat ozdobami, děti budou podle rekvizit hádat, ke které pohádce stromky patří, a jejich názvy doplní do křížovky. Na úspěšné luštitele čeká milé překvapení - jaké, to se dozví právě v tajence křížovky. Všichni společně si pak mohou vyzkoušet nazdobit skleněné koule třpytivými prášky.

Obecně prospěšná společnost Smetanova Litomyšl vánoční výstavu s pohádkovou tématikou uspořádala už v loňském roce, tentokrát je výstava rozšířena o skleněné ozdoby z korálků, bude tak možné na místě zakoupit ozdoby dvou tradičních výrobců. Společnost OzdobaCZ se výrobou foukaných skleněných ozdob zabývá už od roku 1918, Rautis s ruční výrobou perličkových vánočních ozdob začal už v roce 1902.

Prodejní výstava bude otevřena pouze o víkendech od 13:00 do 16:00 od 7. listopadu do 20. prosince kromě prvního prosincového víkendu, kdy Zámecké sklepení propadne moci pekelné.

Reklama

Výběr článků

Načítám