Hlavní obsah

V úvodním osmifinále Challenge Cupu vyhrály švédské házenkářky o jednu branku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po výhře ostravských házenkářek DHC Sokola Poruba nad Baníkem Most v interlize házené žen očekávali fanoušci, že i zápas se švédským celkem H 65 Höör v osmifinále Challenge Cupu bude napínavý. Utkání se konalo v sobotu 1. února v hale Sareza v Ostravě-Přívoze.

Foto: Josef Zajíc

Osmifinále Challenge Cup v házené žen. Ostrava. 1.2.2014

Článek

Zcela zaplněná tribuna hnala ostravské hráčky do plných obrátek a ony se fanouškům snažily odvděčit.

Již v šesté minutě vedly Ostravanky 4:1. Pak se zdařila šňůra branek švédským hráčkám a ve čtrnácté minutě byl stav srovnaný na 7:7. Začala přetahovaná o vedení.

V ostravské brance chytala velmi dobře Markéta Doláková a dařilo se i v útoku. Na švédské straně hráčky neumdlévaly a držely vyrovnaný krok. Přesto sokolky hrály urputně a dokázaly první polovinu utkání vyhrát - do šaten odcházely ve stavu 15:12 pro Ostravu.

I ve druhém poločase se hráčky DHC Sokola Poruba pustily do Švédek bez respektu. Dařilo se ve střelbě a i v brance zachytala Lenka Roháčková, která vystřídala Markétu Dolákovou, velmi dobře. Ve 36. minutě vedly ostravské hráčky o šest branek a stav 19:13 se zdál být velmi nadějný.

Švédky se s tímto stavem nesmířily. V brance nestále bravurně střely českých hráček kryla Jassika Ryde. V útoku Jasmina Djapanovič ze Srbska spolu s Julií Sandell daly dohromady 14 branek. V 53 minutě vedly 22:20.

Ostravské hráčky, zvláště pak Michaela Hrbková (dala devět branek) a Lucia Uhráková (5 branek), se v závěru snažily zvrátit utkání na svou stranu, nebo uhrát remízu. To se ostravskému týmu nepodařilo - z palubovky odešel s prohrou o jednu branku. První utkání osmifinále Challenge Cupu skončilo stavem 25:24 ve prospěch dobře hrajícího švédského týmu H 65 Höör.

Za týden 8. února pojedou hráčky DHC Sokola Poruba na sever Švédska, aby tam odehrály odvetné utkání. Podle rostoucí formy Ostravanek je naděje na dobrý výkon a stále i na eventuální postup do dalšího kola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám