Hlavní obsah

V Týništi opět hráli u jednoho stolu děti i dospělí

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. dubna pořádal Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí hlavní turnaj se série Dominion tour, který se stal již tradiční herní akcí.

Foto: Eva Jenčíková

Přes 30 hráčů se sešlo v jedné místnosti.

Článek

Ve hře je cílem získat karty vítězných bodů, které se dají koupit za karty peněz. Nejvýhodněji se k penězům dostane hráč pomocí tzv. akčních karet a jejich nejlepší kombinací.

Hra má nespočet variant, a tak ani po několika letech neomrzí a baví děti i dospělé. Důkazem toho je i složení hráčů v týnišťské herně. Děti od 8 let se mísily mezi dospělé padesátníky a všichni si u jednotlivých stolů rozuměli. Turnaj se hraje ve trojicích a podle pořadí na konci jednotlivých kol se přidělují body, které při konečném sčítání určí vítěze.

Hraje se ve dvou věkových kategoriích, ale všichni hrají společně, jen výsledky se počítají zvlášť. Mezi juniory do 12 let zvítězila Petra Vaníková, stříbrný byl Jakub Pírko a na 3. místě Aneta Matušková.

Ve starší kategorii se umístil na 1. místě Miroslav Jezbera, který pouze jednou remízoval a jinak prošel turnajem bez zaváhání. Na 2. místě skončil Pavel Ranocha před místní hráčkou Janou Křišťákovou. Společně s Jiřím Kůrkou, který skončil na bramborové pozici, si všichni vybojovali, kromě pěkných cen v podobě deskových her, postup do celostátního finále, které se koná v říjnu v Praze.

Celý cyklus turnajů organizuje Duha-Děsír, pod záštitou firmy Albi, která je hlavním sponzorem. Na týnišťském turnaji byl dalším sponzorem DDM Týniště n. O., který věnoval nejen ceny pro vítěze, ale také drobné odměny pro všechny.

Celý turnaj řídil Jakub Těšínský, který je hlavním organizátorem a rozhodčím na hlavních turnajích. Na místě radil při neznalosti pravidel, zapisoval, losoval a samozřejmě vyhlašoval vítěze a předával ceny. Zkrátka dohlížel na klidný a zdárný průběh turnaje. Výsledkem byli spokojení hráči, kteří pomáhali při uklízení a třídění karet a také celkovému úklidu v místnostech DDM. 

Děkujeme všem za účast a těšíme se na shledání na některém dalším turnaji, ať už v týnišťském Dominion klubu nebo kdekoliv jinde. Tuto sobotu se například hraje další turnaj v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám