Hlavní obsah

V textech Jarka Nohavici jsem se našla, říká zpěvačka Marie Rottrová

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marie Rottrová oslavila narozeniny a od Supraphonu dostala dárek v podobě alba Čas motýlů, na němž je 20 nejkrásnějších písniček s texty Jaromíra Nohavici. Dostalo název podle nejstarší vydané nahrávky, kterou Jarek pro první dámu soulu otextoval v roce 1974.

Foto: Petr Mráček

Křest CD Marie Rottrové - Čas motýlů

Článek

Toto album Marie Rottrová společně s Jarkem Nohavicou pokřtila v pondělí 25. listopadu v Praze.

Kdo přišel na nápad oslovit v té době ještě docela neznámého ostravského písničkáře, aby pro vás, již tehdy velmi populární zpěvačku napsal texty?

Přišli s tím hudebníci ze skupiny Flamingo. Baskytarista Jiří Urbánek složil krásnou muziku a nabídl ji k otextování právě Jarkovi. Tak vznikla romantická písnička Čas motýlů.

Jaromír Nohavica sám řekl „Já jsem vždy skládal písničky hlavně pro sebe. Ale psát texty pro Marii – to byla velká radost. Ona ví, o čem zpívá.“ Znali jste se nebo vás sledoval jen na dálku?

S Jarkem jsme se potkávali v ostravském rádiu, kde byli zaměstnaní oba jeho rodiče. Taky jsem ho vídala v bistru u Waldemara, naproti rozhlasu, kde se scházeli ostravští muzikanti.

Jarek Nohavica o vás řekl, že jste „optimisticky smutná“. Myslíte si to také o sobě, třeba proto, že jste zrozená ve znamení Štíra?

Já jsem rozhodně pozitivní, optimistický člověk. Nevím, jestli jsou Štíři takoví, ale jsem ranní ptáče a to se nezměnilo ani při mém večerním povolání. Prostě ráno jsem nabitá energií a vidím před sebou pěkný den.

Neočekávaně chystáte několik vánočních koncertů. Zazní na nich i něco z desky Čas motýlů?

Před dvěma lety jsem se rozhodla, že přestanu koncertovat a kéž by to bylo tak jednoduché jako u Divadélka! Najednou se mi začalo stýskat a s vidinou dlouhých zimních večerů jsem dospěla k tomu, že si udělám radost a uspořádám pár vánočních koncertů. Vím, že tím potěším i své fanoušky a příznivce. A samozřejmě zazní i písnička Lásko, voníš deštěm.

Reklama

Výběr článků

Načítám