Hlavní obsah

V Teplicích končí Anifest. Padne rekord?

Novinky, Petr Teplík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice již od úterý 26. dubna hostí 10. ročník mezinárodního festivalu animovaného filmu AniFest. V průběhu tohoto jubilejního ročníku AniFestu bylo možné shlédnout spoustu zajímavého. Nebo si nahrát vlastní film?

Foto: Petr Teplík

Stroze jarní výzdoba AniFestu.

Článek

Festival samozřejmě nebyl zaměřen pouze na dospělé profesionály či jen zapálené fanoušky animace, ale i na děti. Mimo jiné se mohly účastnit animační školičky nebo se pokusit o rekord v nejdelším puzzle na světě. Mohly si povídat s tvůrci, prohlédnout dekorace nebo filmové loutky.

V animační školičce si mohly, za dohledu lektorů, vyzkoušet plošnou, loutkovou či plastelínovou animaci a rozhýbat své rekvizity. Vše pomocí moderní techniky nasnímat a na flash disku odnést domů. O tom co je za tím neskutečné pečlivé práce si již loni vyzkoušelo více jak tisíc dětí. Podívat se na jeden výtvor můžete i vy.

V průběhu celého festivalu také probíhal pokus o složení nejdelšího puzzle na světě. Každý účastník si mohl vybarvit jedno nebo více "filmových" puzzle políček a podepsané připojit na jeden dlouhý pás předchozích dílků. Podaří se? Uvidíme v neděli 1. května. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám