Hlavní obsah

V Techmanii padají návštěvnické rekordy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladnější počasí letošního léta doprovázené častým deštěm se příznivě odráží i a návštěvnosti Techmania Science Center v Plzni.

Foto: Techmania Science Center

V červenci navštívilo Techmanii rekordních 26 939 lidí.

Článek

Za jeho nabídkou tvořenou interaktivními expozicemi, filmy v jediném 3D planetáriu v Česku a programy v laboratořích a dílnách dorazilo v červenci rekordních 26 939 lidí.

„Jde o nejvyšší měsíční návštěvnost od listopadu 2014, kdy jsme otevřeli po rekonstrukci velkou expoziční halu,” říká vedoucí marketingu Jan Štěpán.

V současné době Techmanie nabízí expozice Top Secret, Budoucnost na talíři, Chemistři, Vzhůru dolů, Malá věda, Vodní svět, Edutorium, MáToHáček, Vesmír, 150 let průmyslu v Plzni a Entropa.

3D Planetárium promítá například filmy Hluboký vesmír, Polaris nebo Zabydlená Země a 3D Cinema snímek Titáni doby ledové. Laboratoře a dílny lákají na programy s tematikou jídla a výživy či Kriminálka TSC a v dílnách si lidé mohou vyrobit vodní mlýnek nebo se seznámit se 3D tiskárnami. Kromě toho každou sobotu odpoledne je připravena zábavná přednáška odhalující pravdu a mýty ve sci-fi knihách a filmech.

V sobotu 6. srpna bude na programu Ludvík Souček a jeho Tušení. Ve čtvrtek také expozice Techmanie obohatí olympijská novinka z dílny Davida Černého, Zátopkovy nohy.

Reklama

Výběr článků

Načítám