Hlavní obsah

V šestistupňové vodě vydrželi někteří odvážlivci až čtyřicet minut

Novinky, Ivo Šašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělovýchovná jednota Žihobce ve spolupráci s dalšími regionálními partnery uskutečnila na území Místní akční skupiny Pošumaví další z řady zajímavých akcí. Tentokrát byli v hlavní roli otužilci.

Foto: Ivo Šašek

Otužilecké plavání v Žihobcích

Článek

V sobotu 31. března se sešlo ve sportovním a rekreačním areálu v Žihobcích více než 20 odvážlivců, kteří se odhodlaně ponořili do vody o teplotě 6 stupňů Celsia. Protože teplota vzduchu byla jen o dva stupně vyšší, byla již z pohledu na koupající se dospělé a zejména děti, které tvořily polovinu účastníků, zima i mnohým přihlížejícím.

Vzhledem k tomu, že se jednalo již o 4. ročník této akce, měli soutěžící možnost porovnat své časy strávené ve vodě s výkony kolegů v předchozích ročnících, případně se pokusit o překonání svých osobních rekordů z dřívějších let. Nejlepší borci strávili tentokrát ve vodě kolem 40 minut.

Součástí sportovní akce byly i ukázky potápěčské výzbroje a potápění, které si mohli případné zájemci i vyzkoušet.

Otužilecké plavání ukázalo, že i v menších obcích lze uspořádat netradiční akce, které se těší velkému zájmu diváků a pobaví nejen je, ale i samotné aktivní účastníky. V plném rozsahu a ke spokojenosti všech se naplňuje známé heslo: Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám