Hlavní obsah

V Rožnově se chystá jarmark ručně vyrobených děl

Novinky, Marcel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. listopadu Rožnov pod Radhoštěm opět ožije. Tamější Společenský dům bude hostit prodejní výstavu autorských výrobků z celého regionu. Akce Handmade market – Vyrobeno s láskou je jakýmsi moderním výběrovým jarmarkem. Smažené bramboráky ani mastné klobásky však nečekejte.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Od sobotního rána budou moci návštěvníci zavítat do prostor historické lázeňské budovy v parku, která se nachází nedaleko rožnovského náměstí. K vidění bude široká škála autorských výrobků od porcelánu, přes kosmetiku, šperky až po oblečení nebo pánské motýlky.

Letos byl, podle organizátorů, zájem o účast ze strany prodejců enormní. Vybrat z více než stovky přihlášených představovalo nelehký úkol, zejména proto, že v prostorách není pro všechny přihlášené dost místa.

„Každý rok se snažíme návštěvníkům nabídnout jiný, a hlavně neokoukaný sortiment výrobků,” říká organizátorka akce, Monika Kaličinská. Nejdůležitějším kritériem pro výběr se stával zejména vzhled a originalita výrobků, nakonec prostory obsadí skoro čtyřicítka vystavujících.

Nově bude v horní galerii společenského domu k dispozici také jídlo a pití. V této mini food zóně se představí majitelé bister a cateringových společností z okolí. Akce je o předávání kontaktů, a tak jejich služeb můžete posléze využít kdokoliv. Na své si přijdou milovníci italské kuchyně, prosecca, raw dezertů, ale i kávy nebo domácích limonád.

Kromě samotné výstavy zde budou probíhat také různé workshopy. Vyrobíte si voskovaný ubrousek, který spolehlivě nahradí běžnou potravinářskou folii z plastu, nebo necháte děti vyřádit v montessori dílničce nově vznikající rožnovské školy.

Letos se stala velkým tématem zero-waste problematika. Téma redukce odpadů domácnotí budete mít možnost diskutovat se zakladatelkou rožnovského bezobalového obchodu Hanou Halaštovou.

Akce je pouze jednodenní, ale na příští rok zvažují organizátoři prodloužení na celý víkend. „Pokud se k nám letos rozhodnete zavítat, doporučujeme spíše čas okolo oběda a po něm, kdy ustane ta nejintenzivnější vlna místních návštěvníků,” dodala organizátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám