Hlavní obsah

V rámci Mistrovství Čech DLT 2012 se v Jablonci čekají urputné taneční souboje

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 5. a 6. května proběhne v městské hale Corny v Jablonci nad Nisou poslední ze série Mistrovství Čech a Mistrovství Moravy nejmasovější taneční soutěže formací v České republice Dance Life Tour 2012.

Foto: Petr Krupička
Článek

Tentokrát se do Jablonce sjede téměř 2200 tanečníků v hlavní věkové kategorii z celých Čech, aby zde bojovali nejen o tituly mistrů Čech, ale i o postupy na MČR.

Jen v sobotu dorazí zhruba 1200 tanečníků s celkem 86 formacemi, kteří budou tančit v kategoriích ART, special, disco dance a ve street disciplínách (kromě CHRT street – choreografie rekreačního tance - a street dance formací). Nejvíce tanečníků dorazí z berounského tanečního centra R.A.K., který zde bude mít 97 zástupců, 59 tanečníků dorazí i z klubu Spider Dance Company a 57 z pražského B.D.S. Academy.

„Nejurputnější boje očekáváme překvapivě v nejvyšší extraligové soutěži street a disco show, kde bude bojovat 14 formací a v extralize hip hopu pak 12 formací,“ informoval za pořadatele Josef Drbohlav z tanečního klubu X-Dance Jablonec nad Nisou.

„V neděli dorazí téměř tisícovka dalších tanečníků, kteří přivezou 58 formací ve stylu street dance. Zcela nejobsazenější kategorií našeho mistrovství bude druhá liga street dance, kde je přihlášeno neuvěřitelných 30 formací. Sedmnáct formací bude bojovat také v kategorii CHRT street,“ dodal Josef Drbohlav. V neděli dorazí nejvíce tanečníků z pražského B.D.S. Academy (103), 85 tanečníků přiveze i B-Original a 67 T-Bass Hradec Králové.

Mistrovství Čech je pro některé kluby vstupní bránou na MČR, formace rekreačního tance (CHRT), které soutěží v III. lize však mají v rámci zemských kol poslední možností ukázat své taneční umění. Mistrovstvím Čech pro ně soutěž DLT 2011 končí… Výsledky všech soutěží naleznete na www.czechdance.org.

Série mistrovství Čech a Moravy této nejmasovější taneční soutěže formací DLT 2012 tento víkend končí. Již příští víkend se však naplno rozjedou nejvyšší soutěže - mistrovství České republiky v jednotlivých tanečních stylech. Na úvod se představí disco dance, street a disco show v Brně.

Harmonogram MČR formací:

 12. - 13. 5. DISCO, STREET A DISCO SHOW Brno

 19. - 20. 5. ART FORMACE Praha

 2. 6. TAP DANCE Praha

 2. - 3. 6. BEAT STREET Brno

 8. - 10. 6. SPECIAL COUPE Liberec

 16. 6. BELLY DANCE Tábor

Největší taneční událost roku Dance Life Tour 2012 probíhá po celé České republice již popáté pod křídly občanského sdružení Czech Dance Organization, které má jako jediné v České republice právo nominovat tanečníky na mezinárodní soutěže IDO.

Jen v loňském roce se této nejmasovější soutěže zúčastnilo více než 12 000 tanečníků z celkem 225 klubů z celé republiky a v tanečních soubojích se utkalo téměř 840 tanečních choreografií. Nejlepších 3266 tanečníků pak reprezentovalo Českou republiku v roce 2011 na 17 mezinárodních soutěžích IDO a vybojovalo neuvěřitelných 39 titulů mistrů světa a 15 titulů mistrů Evropy.

Více informací, fotografie i průběžné výsledky naleznete na stránkách www.czechdance.org na facebooku Czech dance organization.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám